Leszállíthatnak a repülőgépről, ha ezeket a ruhadarabokat veszed fel

Egy légiutas-kísérő szerint.

beszállás repülő

A legtöbben nem sokat gondolkoznak azon, hogy milyen ruhában induljanak el a repülőtérre azon kívül, hogy az öltözék kényelmes, valamint praktikus legyen. Persze a választásban a stílus is tükröződik, ám egy légiutas-kísérő szerint vannak olyan darabok, amik miatt lehetséges, hogy nem engednek majd fel minket a gépre.


A haskilátszós topoktól kezdve a túl lenge öltözékekig, az elmúlt években több olyan esetről lehetett hallani, amikor egy-egy utast nem engedtek fel a repülőre ruházatuk miatt. Míg a személyzetet általában egyáltalán nem érdekli, mit viselnek az utasok, addig egyes esetekben az esetlegesen felmerülő problémák miatt egy kicsit előre kell gondolkozniuk.

A 33 évig légiutas-kísérőként dolgozó Mary Jo Manzares a CNN-nek számolt be az elsőre abszurdnak tűnő eshetőségről, miszerint az is megeshet, hogy nem megfelelő öltözék viselése esetén a személyzetnek muszáj leszállítania egy-egy utast a repülőgépekről.

Az „utazási szakértőkre” se mindig éri meg hallgatni: 3 utazási tanács, ami valójában hazugság

Fotó: ian dooley / Unsplash

Ez akkor a legvalószínűbb, ha a pólónkon valamilyen trágárság vagy sértő minta szerepel.

Ezeket gyakran már a repülőtereken kiszúrja a személyzet, ilyenkor gyakran meg is kérdik az adott utast arra, hogy öltözzön át, vagy takarja el valamivel az érintett képet, szöveget. Egy számunkra ártalmatlannak tűnő szöveg vagy egy pólón lévő szlogen ugyanis akár durva vitákhoz is vezethet az utasok között.

Fotó: Ruben Ramirez / Unsplash

A bikinit, fürdőruhát, futballmezt vagy politikai üzenetet ábrázoló ruházatot viselő utasok is számíthatnak arra, hogy megkérik őket öltözékük eltakarására – együttműködés híján pedig akár le is szállíthatják őket a gépről. Ugyanez a helyzet azokkal az utasokkal, akiknek túlságosan koszos, kellemetlen szagú ruhákban szeretnének felszállni.

„Kilencezer méteres magasságban utazva gyakran megesik, hogy az utasok elkezdenek »viccelődni« egymással, vagy illetlen megjegyzéseket tesznek egymásnak. Adjunk hozzá ehhez egy kis alkoholt, és máris ott tarthatunk, hogy a gépnek kényszerleszállást kell véghez vinnie. Ezt pedig senki sem akarja”

– magyarázta el Manzares.

Fotó: Amanda Vick / Unsplash

Ugyanígy nem célszerű magassarkú cipőben útnak indulni, de egyes légitársaságok a strandpapucsok viselését, valamint a cipők levételét sem engedélyezik. Ezeknek többnyire biztonsági oka van, hiszen ha netalántán valami baj történne a járaton, ezek a lábbelik könnyen balesetekhez, sérülésekhez vezethetnek.

Ez is érdekelhet: 4 dolog, amivel könnyen felbosszanthatod a légiutas-kísérőket

Fotó: Karl Hanssens / Unsplash

Európában egyébként a legtöbb légitársaságnál elsőre valószínűleg a közös megoldás elérésére törekednek majd, mivel amennyiben valakit ténylegesen leszállítanak, az Európai Uniós szabályozásoknak köszönhetően az utasok több helyzetben jogosultak valamilyen kártérítésre, amit természetesen a légitársaságoknak kell kifizetniük.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET