Nemzetközi repülőteret kap a Karib-térség eldugott gyöngyszeme

Nem összetévesztendő a Dominikai Köztársasággal.

Dominikai Közösség
Roseau, Dominikai Közösség - Fotó: Shutterstock

2026-ra készülhet el a Dominikai Közösség új nemzetközi repülőtere. A fejlesztés nagy változást jelentene a beutazó turistáknak, hiszen a szigetország eddig elsősorban belföldi járatokat fogadott.


A Dominikai Közösség nem összetévesztendő a Dominikai Köztársasággal. A röviden csak Dominikaként emlegetett 75 ezer lakosú ország a Kis-Antillák szigetívében terül el. Nevét Kolumbusz Kristóftól kapta, amely latinul vasárnapot jelent.

Dominika a Karib-térség egyik legvédettebb gyöngyszeme, amely gyakran elkerüli a turisták figyelmét. Általában a „természet szigeteként" emlegetik. A sziget őslakói, a kalinagók a természettel együtt élnek. Nézeteik szerint azoknak, akik születésüket követően költöztek Dominikára, hasonló normák szerint kell tisztelniük a földet és az óceánt.

Fotó: Unsplash/Nario Esprit

A Dominikai Közösség fővárosa: Roseau

Ez is tetszeni fog! A Karib-tengeren kell keresni a világ legboldogabb embereit

A szigetország nem csak a lélegzetelállító esőerdőkről, nemzeti parkokról, vulkanikus csúcsokról és tengeri élőhelyeiről híres: a helyiek vendégszeretete és a színvonalas szálláshelyek teszik igazán vonzóvá a helyet.

Fotó: Unsplash/iSAW Company

A Matador Network cikke szerint a Dominikai Nemzetközi Repülőtér építését már évek óta tervezik. A létesítmény egy 500 hektáros területen épül fel.

A tervek szerint az egymilliárd dolláros költségvetést is meghaladó projekt a világ minden tájáról fogadja majd a nemzetközi járatokat.

A beruházással jelentősen kényelmesebbé válhat a helyi karibi repülőterekről, valamint az Egyesült Államokból és Európából érkezők utazása.

Figyelmedbe ajánljuk! Ha a világ legjobb tengerpartjait keresed, ezeket a strandokat vedd célba

Samuel Johnson, a Dominikai Nemzetközi Repülőtér Fejlesztési Társaság vezérigazgatója elmondta, hogy a légi összeköttetés javítása a kirakós utolsó darabját jelenti a sziget turizmusának beindításához. Szerinte, ha a légi összeköttetés nem megfelelő színvonalú és bonyolult eljutni az országba, az elveszi a turisták kedvét attól, hogy Dominikára utazzanak. A repülőtér felépítésétől a turisták számának növekedését várja a szigetország.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET