16 évig élt egy pár Disneylandben úgy, hogy a látogatók nem vették észre őket

Owen és Dolly Pope voltak az elsők, akik a Disneylandból mentek nyugdíjba még 1971-ben.

Shutterstock

A Disneylandben élni sokak számára egyenlő lehet egy álommal, ám amellett, hogy ez elég drága lenne, manapság már nem is lehetséges. A 20. században viszont még nagyon is az volt – legalábbis egy szerencsés házaspár számára. Dolly és Owen Pope ugyanis 1955-től egészen 1971-ig élt a kaliforniai Disneyland területén úgy, hogy a park látogatóinak fel sem tűnt mindez.


1950-ben a kaliforniai Anaheimben a ma már legendássá vált Walt Disney még azon dolgozott, hogy megnyissa legelső Disneyland parkját. Ahogy annak ilyenkor lennie kellett, Disney egy szakértői csapat társaságában végezte a munkáját, ennek a csapatnak pedig részesei volt a Pope házaspár.

A cég egyik megálmodója, Harper Goff ezidőben ellátogatott egy lóversenyre, amit Pope-ék rendeztek meg. Goffot lenyűgözte a lelkes házaspár szakértelme, így Disney-nek is azt javasolta, hogy keresse fel a Los Angeles-i helyszínt.

Disney kapott is az alkalmon, majd a versenyt követően leszervezett egy találkozót Dollyval és Owennel, mondván éppen egy óriási projekten dolgozik, amihez jól jönne a segítségük – Disney ugyanis többek között pónilovakat is be szeretett volna költöztetni a parkba. Nem sokkal később a Pope házaspár el is fogadta Disney ajánlatát, ennek következtében pedig 1951-ben be is költöztek a burbanki Walt Disney Stúdióba azért, hogy gondozni tudják az állatokat.

Ez is érdekelhet: 30 valós helyszín a Disney-rajzfilmekből, amit fel kell venned a bakancslistádra!

Ahogy közeledett a Disneyland hivatalos megnyitója, Pope-ék megkérdezték munkáltatójukat, hogy megengedné-e, hogy beköltözzenek a park területére, mivel így közelebb lennének a pónikhoz. Disney belement, a házaspár pedig egy sor előre megtervezett házikóból választhatta ki azt a verziót, amiben szívesen laknának.

Ha már Disney-mesék: 5 mesebeli kastély a Földön, amit Csipkerózsika is megirigyelne

Disneyland, Anaheim, Kalifornia 1950-es évek – Fotó: Jorge Villalba / Getty Images
Végül egy 176 négyzetméteres farmházra esett a választásuk, amibe három nappal a hivatalos megnyitó előtt költöztek be.

A ház maga a pónifarm mögött épült fel, Pope-ék pedig egészen 1971-ig a Disneylandben töltötték a mindennapjaikat – ekkor is csak azért hagyták el a házikót, mert úgy döntöttek, hogy Floridába költöznek.

A párnak mindenesetre sikerült olyan békésen éldegélniük a területen, hogy a legtöbb látogatónak egyáltalán nem tűnt fel, hogy életvitelszerűen a parkban tartózkodtak, emiatt pedig hiányukat sem érezték.

A pónifarm mára ugyan nem létezik, de Dolly és Owen házát a mai napig nem bontották le – igaz, az most általában az egyik stúdió backstage területén pihen. Az épületet egyébként néha használják még kellékként, és a Disneyland fő utcáján a látogatók még találkozhatnak egy Owen Pope-nak dedikált ablakkal.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET