Ezzel a lakóautóval körbeutaznánk a földet

Kerestük a hiányosságokat is, de nincsenek.

Bár még csak koncepció a Hymer modellje, lassan az ötcsillagos szállások is elbújhatnak a legújabb, minden igényt kielégítő lakóautók mögött.

Még hogy a kempingezés kényelmetlen! Már a korai lakóautók megjelenése óta indokolt volt ezt a nézetet felülírni, hát még azóta, hogy a gyártók olyan luxusmegoldásokkal rukkolnak elő a természet közvetlen közelében pihenni vágyóknak, hogy lassan az ötcsillagos szállások is elbújhatnak mögöttük. Valami ilyesmi történt itt is: rövid időn belül három fontos elismerést is begyűjtött az 1957 óta működő német Hymer lakóautó-gyártó legfrissebb koncepciója. A Mercedes-Benz alvázra épülő VisionVenture legutóbb a Német Innovációs Díjat nyerte el a közlekedési kategóriában. Ezt megelőzően már az Európai Innovációs Díj zsűrije is kitüntette a járművet, amely emellett kiérdemelte a Német Formatervezési Tanács Best of Best díját is.

Fotó: Hymer GmbH & Co.

Hymer


A Hymer VisionVenture off-road lakóautó egyedi karosszériaelemei közül közel száz 3D-s nyomtatási eljárással készült, míg a BASF hőmérséklet-szabályozó Chromacool technológiájának köszönhetően a sötétzöld fényezés 20 °C-kal csökkenti a jármű felületének és 4 °C-kal a jármű belsejének hőmérsékletét. A lakóautó tetején, ahova LED-fényekkel megvilágított lépcsősor vezet fel, egy 1 perc alatt felnyíló alvóhelyet találunk: az oldalát alkotó méhsejt-szerkezetű anyag 7 cm vastag, állja az esőt és a szelet, különösen jól szigetel.

Fotó: Hymer GmbH & Co.

Hymer


A hálószoba mellett az alsó szinten lévő terek is okosan variálhatók: az anyósülést megfordítva a falból kihajtható munkaállomást kapunk, a WC és a mosdó egy mozgatható fallal zuhanyzóvá bővíthető, az étkező egyetlen mozdulattal ülősarokká alakítható, a hátsó „teraszon" pedig a karosszériából kihúzható grillezőt is kialakítottak.

Fotó: Hymer GmbH & Co.

Hymer


A jövő autója, várhatóan 2025-ban kerül piacra. Több mint 20 féle magas minőségi műanyagot használnak majd hozzá! A laóautó infravörös sugarakat visszaverő fényezést kap majd, mindenben meghaladja a mostani technológiákat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET