Dallos Bogi: „Hiányzik az utazás, és hogy új élményeket szerezhessünk"

Amíg nem lehet külföldre utazni, autóval és kempingszettel fedezi fel Magyarország csodáit.

Fotó: Instagram

Dallos Bogival a kedvenc úti céljairól, élményeiről nosztalgiáztunk, ha már a vírushelyzet miatt nem lehet utazni. A fiatal énekesnő megosztotta velünk, melyek azok a helyek, amelyek itthon és külföldön a legkedvesebbek számára.

Nagy utazóként hogyan érint a vírushelyzet?

Természetesen aggódom a szeretteimért és nem tudom, hogy mikor koncertezhetek a zenekarommal legközelebb, de most a szakdolgozatom és az új dalok írása tölti ki a mindennapjaimat. Szerencsére piacra még lehet járni, ami nálunk állandó vasárnapi program.


Igen, látom az Instán, hogy minden hétvégén ott vagytok a Szimpla Háztáji Piacon. És mindig olyan szép dolgokat vásároltok…

Imádjuk a hangulatát, és azt, hogy hazai kofáktól vásárolhatunk friss zöldségeket, gyümölcsöket, pékárukat. Marcsi a kedvenc árusunk, akitől rendszeresen veszünk krémeket, szörpöket, illetve, mivel – Petivel ellentétben – én nem vagyok vegán, a sajtokat is ott szoktam beszerezni.

Fotó: Instagram

A vasárnapi piacozás eredménye

És a kötelező feladatok után hogyan kapcsolódtok ki ebben a "zárkózott" helyzetben? Tavasszal már kipróbálhattátok, hiszen éppen akkor költöztetek össze.

Márciusban a szülővárosomba, Győrbe költöztünk, és sokat kirándultunk a közeli erdőkben. Illetve rengeteget kocsikáztunk, ami nagyon jót tett a lelkünknek. Így jutottunk el többször is a Balatonra. Kiskoromban volt egy nyaralónk Révfülöpön, így az északi parthoz különösen kötődöm. Ugyanilyen közel áll a szívemhez a balatonakarattyai Magaspart. Oda Peti vitt el először, és lenyűgözött a kilátás, ami ott fogadott. Természetesen figyeltünk arra, hogy ne menjünk emberek közé, de szerencsére nem is nagyon volt senki a környéken. Be kell vallanom, sokkal jobban szeretem az őszi, téli Balatont. Mintha egy teljesen más helyen járnék, mint nyáron.

Az éttermeket is leteszteltétek, ha már arra jártatok?

Van arrafelé egy kedvenc éttermünk, a Spoon il Mercato Ristorante, sokat jártunk oda a tavaszi, nyári időszakban. Illetve Balatonalmádiban van a Veganeeta, ahol kizárólag vegán ételek szerepelnek az étlapon, jó kis étterem.


Tetszik, hogy ilyen örömmel fedezitek fel az ország csodahelyeit!

Mindketten szeretünk menni, ezért még a tavaszi korlátozások előtt kitaláltuk, hogy minél több hazai várost felfedezünk. Egy éjszakára megszállunk valahol, kipróbálunk éttermeket és a helyi színházban megnézünk egy előadást.

Szóval egy színházhoz kapcsolódó turizmust hoztunk létre, ami óriási élmény volt.

Hova mentetek első körben?

Kecskemétre, Nyíregyházára és természetesen Győrbe.

Fotó: Instagram

Puskás Petivel a Győri Állatkertben

Mit ajánlanál, ha holnap indulnék Győrbe?

Nagyon szeretem a Káptalandomb környékét – ott sétálj egy nagyot, aztán nézd meg a Radó-szigetet és a Széchenyi teret! Szóval igazi klasszikus programokat ajánlok, meg persze a Győri Nemzeti Színházat, érdemes megnézni egy előadást náluk, ha majd újra kinyithatnak.

Melyik kirándulóhelyen tudsz teljesen kiengedni?

Gyerekkoromban sokat jártam vándortáborokba, és ott szerettem bele a Bakonyba – ezért is nagy élmény oda visszatérni, és persze Petivel közösen még jobb újraélni mindent. Illetve Sóstó nagy szerelmem, az elmúlt években gyönyörűen kiépült a környéke. A Nyíregyházi Állatparkot is mindenkinek ajánlom, érdemes megnézni, amint újból lehetőség lesz rá.

A „Félnék hogyha" című számod klipje is elképesztő helyen játszódik... hol is van pontosan?

Van benne egy spontán rész, amikor Miskolc környékén megálltunk egy napraforgómezőnél. A fő helyszín pedig a Rudabányai-tó. Peti találta ezeket a helyszíneket, ő volt a videoklip rendezője. Azt érzem, jól illik a dal hangulatához az a környezet, hiszen az egész szám arról szól, hogy jó lenne egy olyan helyet találni ebben a rohanó és sokszor nyomasztó világban, ahol biztonságban érezhetjük magunkat egy másik emberrel.

Fotó: Instagram

A piknikezés szintén bevált szokásotok. Ez honnan jött?

Valahogy csak úgy kialakult, és teljesen rákattantunk. Peti vett egy kis kempingasztalt két székkel, betette őket a kocsiba, amikor pedig autózunk, és meglátunk egy nyugis, szép helyszínt, megállunk és kirakjuk az ebédlőszettünket. Múltkor például Kulcson voltunk, ott ebédeltünk, de egyébként bárhol, bármikor szívesen eszünk a természetben.

Melyik utazás jelentette a legnagyobb élményt számodra?

Egyértelműen Bali! Idén februárban jártunk ott Petivel, az volt az első nagyobb volumenű, közös külföldi utazásunk. Nekem nagy álmom volt Balira eljutni, amely szigetről kiderült: Peti számára igazi vegán kánaán. Itt egyébként én is csak vegán ételeket ettem. Valahogy úgy éreztem, hogy abban a közegben nem tudnék húst enni, annak ellenére sem, hogy lett volna rá lehetőségem. De Balin nem is nehéz vegánnak lenni, mert amerre nézel, csak gyönyörű gyümölcsöket, zöldségeket látsz.

És merrefelé jártatok?

Az a két hét a kikapcsolódásról és a pihenésről szólt, szóval nem azok a turisták voltunk, akik egész nap mentek, és a régió minden szegletét felfedezték. Három pontján jártunk: Ubud, Nusa Dia és Seminyak. Felfedeztünk szuper vegán éttermeket, meglátogattuk a rizsföldeket, elmentünk vízeséseket nézni, az egyik kedvenc helyszínem pedig a Holy Spring Temple lett. Az ott található szökőkutak különböző jelentőséggel bírnak, ha pedig a vizük alá teszed a fejedet, akkor megtisztulsz. A kutak, amelyekben meg lehet mártózni: szerelem, egészség és spiritualitás. Az egész létesítmény egy szent hely, nem is igazán lehet elmondani, mit érzel, amikor ott vagy. Sokat adott nekem.

Less bele Bogi utazási fotóalbumába

Fotó: Instagram

Bali


Fotó: Instagram

Bali


Fotó: Instagram

Balaton


Fotó: Instagram

Mosoni Duna


Fotó: Instagram

Budapest


Fotó: Instagram

Duna-part


Fotó: Instagram

Győri állatkert


Fotó: Instagram

Szimpla piac, Budapest


Fotó: Instagram


Bogi és a tökéletesen megválasztott természetes „díszlet" a Félnék hogyha című klipben

youtu.be

Dallos Bogi - Félnék hogyha (Official Music Video)

Szöveg: Sinkó Edit

AMI MÉG ÉRDEKELHET