6 magaslati libegő a világon, ahol káprázatos látvánnyal találkozhatnak a bátor utazók

A tériszonyosoknak nem feltétlen ajánljuk.

A Cukorsüveg-hegy felvonója, Rio de Janeiro

A magaslatokon végigsikló libegőket bár eredetileg a közlekedés miatt alakították ki, mára már sokszor önálló turisztikai látványosságokként szolgálnak egy-egy úti célon. Mutatunk hat izgalmas járatot, ahonnan szemet gyönyörködtető látvánnyal találkozhatnak a bátor utazók.


Ngong Ping 360, Hongkong

A Hongkong nyugati szigetén, Lantaun található Ngong Ping libegő 5,7 kilométeren húzódik végig a város fölött. Ázsia egyik leghosszabb kétsávos gondoláját már eredetileg turisztikai céllal hozták létre, vele utazva pedig olyan látványosságokat szúrhatnak ki az utazók, mint a Po Lin kolostor vagy az óriási Tian Tan Buddha-szobor.

Hongkongban létezett Földünk egyik legmegosztóbb városa: A törvények nélküli betonváros, ahol nagyobb volt a népsűrűség, mint bárhol máshol

Titlis Rotair, Svájc

A világ legelső forgó libegője Svájcban, a Titlis-hegy térségében kápráztatja el a vállalkozó szellemű utasait. A nagyjából háromezer méteres magasságon közlekedő útvonal szó szerinti, és átvitt értelemben értendő csúcspontja is a végállomáson van, ahol a látogatók bejárhatnak egy jégbarlangot, és ráléphetnek az itt kiépített függőhídra is.

Liftekről is írtunk már: 6 elképesztő felvonó a világból, ahol a tériszonyosok gutaütést kapnának

A Cukorsüveg-hegy felvonója, Brazília

Rio de Janeiro városa fölött üzemel az először 1912-ben megnyitott gondola, amit azóta több mint 37 millió ember próbált ki. A város ikonikus hegye, illetve a felvonó már több filmben is szerepelt, így például az 1979-es James Bondban is.

Mi Teleférico, Bolívia

A világ legnagyobb és legmagasabban fekvő városi libegője a bolíviai La Paz városa fölött fut végig. A 11 kilométer hosszú útvonal 2014-ben nyílt meg a nagyközönség előtt. Bár a gondolát elsősorban azért hozták létre, hogy megkönnyítse a helyiek közlekedését, a pazar andoki kilátás miatt az érhetően a turistákat is elvarázsolta.

A Ba Na Hills felvonója, Vietnám

Vietnám közepén, a Ba Na Hills erdői között nem csak a híres, kezeket formáló Aranyhíddal találkozhatnak a turisták, de egy fantasztikus kilátással kecsegtető felvonóval is. 2013-tól kezdve a több mint öt kilométer hosszú felvonót turisták ezrei próbálták már ki, ami nem is csoda, hiszen kétségkívül egyedülálló látvány tárul a vendégek elé.

Ha már hidak: 6 elképesztő híd a világról, ahol a pazar kilátástól tátva marad a szánk

 Skyrail Rainforest Cableway, Ausztrália

Queensland felvonója a trópusi esőerdők fölött hívja egy látványos utazásra a látogatókat, akiknek a vonalon utazva lehetőségük van megfigyelni a vadon élő állatokat és kiszúrni egy-egy vízesést is. A libegőn dolgozó idegenvezetőknek köszönhetően mindeközben ráadásul tanulhatnak is a lenti ökoszisztémáról, és megismerkedhetnek a környező Cairns térség élővilágával.

(Forrás: Times of India, CNN)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET