A bájos német kisváros, ami minden borrajongót elcsábít

Ideális rejtekhely a gasztrokalandoroknak.

Németország nevét hallva a legtöbben először nem a finom borokra asszociálnak, pedig határain belül rengeteg borvidék kínálja az érdeklődőket ízletes borokkal. Az ország délnyugati részén található Rajna-vidék-Pfalz régiójának vulkanikus eredetű talaját például több település is kihasználja, köztük a mesébe illő Cochem is.


A nagyjából ötezer fős Cochem települését teraszos, szőlőtőkékkel borított lejtők szegélyezik, melyek egyedülálló borközpontú élményt ígérnek a látogatóknak. Cochem vonzerejét elsősorban az ikonikus rizling adja, melyet többek között olyan borászatoktól tudunk beszerezni, mint például a Reichgraf von Kesselstatt.

Ezek az szőlősök amellett, hogy ropogós és aromás borokat termelnek, lehetőséget adnak a látogatóknak arra, hogy szemtanúi legyenek a szőlőtől a palackozásig tartó aprólékos folyamatnak, de az élményből persze a Mosel-folyó festői környezetében történő kóstolás sem marad ki.

Ez is érdekelhet: Borok és ételek párosítása: 6 alapszabály, amit minden borínyencnek érdemes tudni

Fotó: Shutterstock

Cochem borászati koronájának az ékköve az évente megrendezett Cochem Borfesztivál, melyet augusztus utolsó hétvégéjén szoktak tartani. A nyüzsgő esemény idején az utcák feltöltődnek a helyi borokat kínáló standokkal, a finom borok mellett pedig ínycsiklandó német ételekbe is belekóstolhatnak a vendégek – természetesen a koncertek sem maradnak el.

Van tipped, hogy mi Németország legnépszerűbb étele? Világtérképen az országok legnépszerűbb ételei – nem meglepő, mi a magyar kedvenc

A turisták a hangulatos helyi borbárokat és pincéket járva fedezhetik fel a jóízű rizlingeket, de egy igazán felejthetetlen élményért a fesztivál ideje alatt a pincéből lett panorámás vendégházak egyikében is megszállhatnak.

A fantasztikus látképért továbbá a Cochemer Sesselbahn libegőjére is fel lehet ülni, ami a 255 méter magasan fekvő Pinnerkreuz csúcsáig viszi fel az utasokat – innen pedig pazar kilátás nyílik a Mosel-völgy lejtőire.

Erről hallottál már? Gasztrokurzus profiktól: az olasz nagymamák otthon várják a turisták jelentkezését

Shutterstock

Ugyanakkor a településen nem csupán a borkóstolásra van lehetőség: Cochem egyik legfőbb nevezetességének számít a helyi Reichburg-kastély, de egy vadasparkba is ellátogathatnak azok, akik szívesen gyalogolnak egy kicsit. A városka középkori utcáin járva a történelem iránt érdeklődők sem fognak unatkozni, hiszen a központban található a Historische Senfmühle Cochem múzeum is, ahol például a hagyományos mustárkészítés mesterségéről is tanulhatnak a látogatók.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET