Páratlan élmény a fekete ételek ünnepe Budapesten

A Budapest Black Food Festival 2020 rengeteg érdekességet tartogat.

Fotó: Instagram


Augusztus 29-én újra Budapesten a Black Food Festival az OFF Kulturban – Berlin, Tel Aviv, Helsinki, New York, Istanbul, London, Nairobi, Kigali és Tallinn után mi is végigkóstolhatunk minden fekete finomságot.

A feketét nagyon nehéz nem szeretni, mindegy, hogy öltözködésről, autóról vagy lakberendezésről van szó. Na, de hogy a gasztronómia terén is ennyire uralkodó árnyalat lenne?! Nem igazán... Ezzel a különleges fesztivállal azonban a szervezők pont azt szeretnék elérni, hogy ez a szín méltó helyet kapjon az ételek és italok között is. Ahogy megfogalmazták a Black Food Festival 2020 weboldalon:

A fesztivál a különleges, kiváló minőségű ételekről és italokról, a nyitottságról, a kreativitásról és a fekete szín szeretetéről szól. A fekete elegancia, szépség... és rendkívüli lehetőségeket rejt a maga egyszerűségében és mélységében.

A fesztivál délelőtt 11-től 21 óráig tart, 2 órás idősávokra lehet jegyet vásárolni (1900 Ft), pont azért, hogy elkerüljék a tömeget. Az 1250 forintos kiegészítő jegyet megváltva pedig páratlan élményben lehet részünk: ott lehetünk a Black Room, azaz Ízek a sötétben – gasztro-design kóstolón.

Milyen fekete finomságok lesznek?

Fotó: Instagarm

Black "Dong Po Stefania" Sandwich

A kiállítók között találunk sörfőzdéket, fánküzletet, BBQ- és tortillabárokat, chiliszósz-gyártót, üdítőmárkákat, cukrászdákat, hamburgereseket, édességboltokat, gyümölcslé mixereket, churros- és gofrikészítőket, de Budapest legjobb éttermei is képviseltetik magukat fekete fogásokkal. Sőt, még néhány szép, fekete designholmit is beszerezhet, aki ellátogat a fesztiválra, hiszen a válogatott finomságok mellett ékszerek és kerámiák között is válogathatunk.







Íme a kínálat egy része:


Hogy mire számíts a Black Roomban a gasztro-design kóstolón? Ez a mini videó egy kis ízelítőt ad Matók Zsuzsi projektjéből:

www.instagram.com

Login • InstagramWelcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.
AMI MÉG ÉRDEKELHET