Izgalmas úti célokkal bővült a budapesti repülőtér nyári menetrendje

A klasszikusok mellett bőven akadnak újdonságok is.

szkíathosz, görögország

Szkíathosz, Görögország – Fotó: Shutterstock

Április beköszöntével életbe lépett a budapesti repülőtér új, nyári menetrendje, aminek köszönhetően a legkedveltebb úti célok mellett izgalmas újdonságokból is válogathatnak a magyar utazók. Innentől kezdve összesen 39 légitársaság 130 közvetlen járatára ülhetünk fel, a sűrítések miatt pedig a dátumokat sem kell aggódva nézegetnünk.


A Budapest Airport járatfejlesztési csapat és a légitársaságok idén is közösen dolgoztak azon, hogy minél több úti célra tudjunk elrepülni a nyári szezonban.

Az egyik ilyen helyszín a sokak által várt portugál Faro városa, ahova a Ryanair jóvoltából immáron heti két alkalommal közlekednek gépek.

Az ország déli csücskében húzódó város már önmagában sokszínűnek mondható, de az aktív kikapcsolódás kedvelői számára különösen jó választás lehet. Faro környékére az európai szörfösök paradicsomaként is szoktak hivatkozni, de rengeteg kirándulóhely is kanyarog a térségben – nem is beszélve a strandokról.

Az utazók szerint Faro mellett található az egyik legszebb tengerpart: Ezek az európai tengerpartok a nyaralók kedvencei

Egy másik újítás Görögországot érinti, ahol a nyáron már a furcsa repülőteréről ismert Szkíathosz szigetére is eljuthatunk. A helyi repülőtér ugyanis nagyon közel van a tengerparthoz, így a gépek sokszor a strandolók feje felett repülnek el – ráadásul a Mamma Mia! c. filmet is javarészt itt, illetve a szomszédos Szkopelosz szigetén forgatták.

Apropó, Mamma Mia! Görög szigetek, ahol bárki dalra fakadna a nyáron

Az ír légitársaság menetrendjében továbbá frissítésnek számít, hogy Milánó, Tirana, Frankfurt-Hahn és Trieszt is felvették az úti céljaik közé. A méltán népszerű Alicante és az olasz Bari, valamint Róma helyszíneire nyártól jóval több gép fog közlekedni 17 másik célponttal egyetemben – írja a Budapest Airport.

A Wizz Air kínálata is bővült, így a csúcsszezonban már olyan, sokak által még felfedezésre váró desztinációk válnak elérhetővé, mint Jereván. Az örmény főváros közelében kirándulóhelyeket, ősrégi kéziratokat, mecseteket és persze klasszikus piacokat is találunk.

Akik inkább a közeli országokba utaznának, azoknak jó hír, hogy a történelmi jelentőségű váraknak, valamint a Drakula-kastélyként elhíresült Törcsvári-kastélynak otthon adó Brassóba is indulnak járatok.

Ha már kastélyok: 5 varázslatos kastély Közép-Európában, amit autóval is egyszerűen elérhetünk

Emellett mostantól a légitársaságnak köszönhetően csak egy rövid repülőút választja el a magyar fővárost Brüsszeltől, Bukaresttől, Stuttgarttól és Valenciától is, júniustól pedig emelkednek a járatszámok többek között

az alicantei, athéni, bázeli, glasgow-i, madridi, máltai, milánói, nápolyi, nizzai, római, thesszaloniki, tiranai, valamint párizsi útvonalakon.

Mindezen felül, ha mindig is el szerettünk volna jutni a Távol-Keletre, akkor annak is örülni fogunk, hogy a nyári menetrend szerint Kínába például már heti 13 járattal utazhatunk átszállás nélkül.

Így olyan úti célok is felkerülhetnek a listánkra, mint például Peking, Sanghaj, Ningbo és Csungking.

Ugyanakkor a Korean Air jóvoltából Szöul irányába is nő a járatszám, a légitársaság ugyanis heti háromról négyre bővítette az utazások számát – a LOT járataival együtt pedig összesen heti 8 lehetőség közül válogathatunk Budapest és Dél-Korea fővárosa között.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET