10 piknikezőhely Budapesten, ahol gond nélkül leterítheted a pokrócod

piknik

Egyelőre szuper időjárással kecsegtet az április: ha már alig várjuk, hogy barátainkkal, családunkkal kiüljünk egy kicsit a szabad ég alá, akkor a piknikezés egy tökéletes tavaszindító program lehet. Mutatunk pár helyszínt Budapesten, ha piknikezéssel indítanád a tavaszt


Margitsziget 

A Margitszigetet valószínűleg minden budapesti jól ismeri: legyen szó egy jó biciklizésről vagy egy kellemes sétáról, Budapest legnagyobb egybefüggő zöldterületének szinte minden zugában összeülhetünk egy kis piknikezésre. Válasszuk a Nagyrétet vagy egy hátsó kis mezőt, a jó idő beköszöntével a sziget is új életre kel.

Normafa

Egy másik klasszikus budapesti helyszín, a Normafa is tökéletes választás egy kis szabadtéri kikapcsolódáshoz. Készítsük be előre a szendvicseket és a fröccsöket vagy válasszunk a közeli büfé kínálatából, a Normafán minden adott egy önfeledt programhoz. Ha gyerekekkel jönnénk, akkor érdemes a játszótér közelében elhelyezkednünk, ha pedig egy romantikus pihenésre vágynánk, akkor a lejtők fák alatt bármikor elbújhatunk.

Római-part 

Kevés ideálisabb helyszín létezik a piknikezésre, mint a Duna mellett húzódó Római-part. Ha nem szeretnénk sok dolgot magunkkal hozni, akkor a környező bárok és éttermek választékát is kipróbálhatjuk. Érdemes viszont egy masszívabb pokróccal készülnünk azért, hogy az apró kavicsok még véletlenül se szurkáljanak minket.

Ha más programokkal is tarkítanánk a piknikezést: Ingyenes programok Budapesten, ha kimozdulnál áprilisban

Szent István park

A Duna partjára a 13. kerületben is van lehetőségünk kiülni: a Szent István parkba ráadásul nem muszáj pokrócot hoznunk, mivel területén kihelyezett padokra is lepakolhatunk. A zöldterület a játszótér miatt a gyerekek, a kutyafuttató miatt pedig a kutyások számára is ideális, de egy kosárlabdapálya is helyet kapott.

Vérmező

A jó idő beköszöntével a Vérmező is megtelik emberekkel. Az első kerület egyik közkedvelt zöldterületén belül több létesítmény – például focipálya, teniszközpont, színpad, játszótér – is helyet kapott, de azok számára is ideális környezetet biztosít, akik csak egy gondtalan fröccsözésre vágynak.

Múzeumkert 

A Kálvin tér szomszédságában található Magyar Nemzeti Múzeum kertje is ideális egy kis kikapcsolódásra. Ha esetleg megnéznénk a legfrissebb kiállításokat, nyugodtan készüljön egy pokróccal is, hiszen a fák árnyéka tökéletes helyszínt biztosít a jó beszélgetésekre.

A sportolóknak: 6 tengerparti kerékpárút Európában, ha bringázva nyaralnál

Filozófusok kertje

A Gellért-hegyen található Filozófusok kertjében csodás kilátás mellett tölthetünk el pár órát. A Citadella nyüzsgése ide már nem mindig ér el, így randihelyszínnek is jó választás a terület. Ráadásul itt pazar naplementékben lehet részünk.

Orczy-kert 

Ha közel szeretnénk maradni a belvároshoz, akkor az Orczy-kert is tökéletes helyszín lehet egy uzsonnához. A 2018-ban felújított parkban ma már játszótér és sportpálya várja a látogatókat, a központi tavon pedig akár csónakázásra is van lehetőségünk.

A kirándulóknak: 6 csodás kirándulóhely, ha aktívan töltenéd a hosszú hétvégét

Nehru-part 

A Borárost tér és a Fővám tér közt fekvő Nehru-part is jó választás azok számára, akik úgy szeretnének szabadtéren pihenni, hogy nem mennek messze a belvárostól. A rakparton számos étterem és bár várja az éhes látogatókat, de a Nehru-parton sportpályák is akadnak.

Kopaszi-gát

A Római-parthoz hasonlóan Budapest déli részén is kiülhetünk a vízpartra. A Kopaszi-gát környékén több vendéglátóhely is működik, jó idő esetén pedig a vízisportok kedvelői számára is ideális helyszínné változik. Ha nem szeretnénk túl sokat tervezni, akkor a Lágymányosi-öböl szájánál található Dürer Kertbe is beülhetünk, ahol minden adott egy jó piknikezéshez.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET