Anglia legnépszerűbb üdülővárosa, ahol mindig pezseg az élet

brighton

Az Egyesült Királyság déli partján, Londontól délre található Brighton Anglia egyik legkedveltebb üdülőtérségének számít. A városban a modern kultúra és az angol építészet találkozik, a tengerparti szakaszokon pedig folyamatosan pezseg az élet.


Amikor angliai utazásról esik szó, a legtöbben olyan nagyvárosokat választunk úti célnak, mint London, Manchester vagy Bristol. Bár szigetország lévén az Egyesült Királyság számos partszakasszal rendelkezik, Brighton többek között azért számít különlegesnek, mert a történelem során több uralkodó is szívesen látogatott el területére.

Fotó: Hert Niks / Unsplash

Royal Pavilion

Ennek emlékét őrzi például a Royal Pavilion és az őt körbeölelő óriási kert, melyet még a 18. század végén építettek fel. A város gazdag történelmét ugyanakkor egy modern, nyüzsgő kultúra egészíti ki, ami a temérdek apró művészeti galériában, sokszínű gasztronómiai lehetőségben, a pezsgő éjszakai életben, valamint persze a több kilométer hosszú partszakaszban mutatkozik meg.

A strandok környékén gyakran találkozhatunk vízisportokat űző helyiekkel és turistákkal, de a sziklamászás és a biciklizés is népszerű programnak számít.

Ez is érdekelhet: A legjobb ingyenes látnivalók Londonban, ha nem költekeznéd túl magad

Elhelyezkedéséből adódóan ráadásul egy kis természeti kalandozásra is alkalmas, hiszen a város egy UNESCO bioszféra-rezervátum lábánál található, de a környéken húzódik a South Downs Nemzeti Park is, mely egy az egyben egy Csillagoségbolt-park (Dark Sky Reserve) is.

Gondoltad volna, hogy létezik A horrorkocsma, ami annyira nem tetszett a helyieknek, hogy petíciót indítottak ellene?

YouTube-videónkban ajánlunk öt programlehetőséget, amit nem érdemes kihagyni akkor, ha Brighton környékén járunk:

Olvasnál is róla? Kattints! https://drive.hu/ Kövesd a közösségi csatornáinkat is, így nem maradsz le folyamatosan frissülő ...

5 kötelező program és látnivaló Brightonban

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET