Szereted a borkóstolást és írnál róla? Most utazást nyerhetsz vele!

A WebWineWriting pályázat nyertesei bor- és pezsgőtúrát kapnak ajándékba.

pezsgő cava
Fotó: Shutterstock

Ha szereted a borokat, érdekelnek a borászati tájegységek, a kis és nagy pincészetek, valamint az új házasítások, ráadásul még van írói ambíciód is, akkor szedd össze a bátorságodat és jelentkezz egy borszakírói pályázatra! A 6. WebWineWriting nemzetközi borszakíró-versenyen több díj is lesz, a fődíj pedig egy spanyolországi pezsgőtúra.

A pályázat lényege, hogy nem kell feltétlenül borszakértőnek lenned, elég, ha érdeklődő vagy és szereted a jó italokat, érdekes a személyes véleményed és mindezt egyéni stílusban tudod megfogalmazni. Ha például a lent megadott három témában van saját tapasztalatod, mert szereted a borkóstolókat, az italok mögött megbújó érdekes sztorikat vagy a borászatok családi történeteit, és ezekről szeretnél egy blogbejegyzéshez hasonló, szórakoztató, de információkkal teletűzdelt cikket írni, akkor ne habozz, mert most utazást nyerhetsz vele. Az meg már csak ráadás, hogy olyan borszakértőkkel is megismerkedhetsz, akik szívesen átadják a tudásukat és beavatnak a bor- és a pezsgőkészítés rejtelmeibe.

​3 kategóriában lehet nevezni, az egyikben videóval is

A WebWineWriting versenyre eddig több mint 300-an neveztek angol és magyar nyelven, és már 5 győztes járta végig a fődíjként nyert spanyolországi pezsgőtúrát. Idén ugyancsak három kategóriában lehet nevezni:

  • Biodinamikus sztorik
  • Szekszárdi borutazás
  • Borkoktélok – bor másként (Ebben a kategóriában rövid videóval is lehet nevezni.)

Változás az előző évekhez képest, hogy az egyes kategóriák győzteseit a zsűri választja ki, a győztesek közül pedig szavazással kerül ki a spanyol út boldog tulajdonosa. A kategóriák legjobbjai értékes borokat kapnak, részt vehetnek az augusztus 15–18. között zajló, négynapos magyarországi bortúrán, amelynek része a díjátadó, a Hungarian Gettogether augusztus 17-én, a dél-balatoni Kristinus Borbirtokon. A nevezési határidő július 10., a további részleteket és a versenyszabályzatot itt olvashatod el.

AMI MÉG ÉRDEKELHET