Kopogtat a jövő: mozgóképet vetít a talajra vezetés közben a Bentley új modellje

Innováció a köbön.

bentley batur
A Bentley folyamatosan olyan ötleteken töri a fejét, amivel kihangsúlyozhatja autóinak különlegességét, ennek pedig egyik legújabb eredménye a Bentley Batur kupéban mutatkozik meg. A modell az úgynevezett Digital Micromirror Device technológia segítségével animált mozgóképeket képes a talajra vetíteni, az animációkat ráadásul a tervek szerint személyre is lehet majd szabni.


A Bentley szándékai szerint a márka jövőbeli formai megoldásában a fény kulcsfontosságú szerepet játszik majd, így van ez a Batur kupé esetében is, amit egy mikrotükrökből álló, úgynevezett Digital Micromirror Device (DMD) technológiával szereltek fel.

A DMD egy olyan egység, amelyben három különböző színű fényforrás több mint 415 ezer mikrotükrön keresztül képes a világításra. A vezess.hu felhívja rá a figyelmet, hogy ezek az alumínium lemezkék mindössze 0,016 mm vastagok, ennek köszönhetően pedig másodpercenként több ezerszer tudja őket mozgatni a vezérlés. A berendezés ráadásul csupán kettő ceruzaelem méretét teszi ki.

Ez is érdekelhet: Változtatott az árain a Tesla, élesedik a verseny a villanyautó-piacon

A Bentley Batur körvonala már ajtónyitáskor megjelenik a talajon, az animáció ezt követően indul meg.

A tükörrendszerre öt lencsén és két prizmán keresztül vetül a fény, az így létrejövő színes fényrajzolat pedig öt további lencsén keresztül vetül a földre. A tervek szerint a vásárlóknak felárért cserébe lehetőségük lesz egyedi minták igénylésére is.

A vonatoknál is érdekes fejesztések történnek: Videó: forradalmasíthatja a tömegközlekedést az olaszok legújabb mágnesvonatja

A DMD-rendszer a cég limitált kiadású kupéjával debütált, ám a Bentley a továbbiakban is kísérletezni fog a különböző fényhatásokkal dolgozó formai megoldásokkal. A 800 millió forintos alapáron kínált Batur 740 lóerőt meghaladó teljesítményével a márka eddigi legerősebb közúti modelljének számít.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazin néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET