Járd végig a Nemzeti Múzeum tárlatait féláron!

Hazánk legelső múzeumában 8 különböző állandó tárlat vár 50%-os kedvezménnyel.

Nemzeti Múzem
Fotó: Nemzeti Múzeum

Világszínvonalú gyűjtemények várnak az 1802-ben alapított Magyar Nemzeti Múzeum csarnokaiban, ahol az állandó tárlatokra MOL Move-tagként féláron válthatsz belépőt egészen az év végéig. Nézzük a Drive Selection első, igen kedvező ajánlatát!

A múzeum tágas termeiben a magyarság történetének legendás ereklyéit vehetjük szemügyre a vaskortól egészen a 20. századi államszocializmus idejéig. A tárlatokat járva olyan kincseket ismerhetünk meg, mint a közel 1000 éves, aranyhímzéses koronázási selyempalást, melyet a magyar uralkodók koronázásuk alkalmával viseltek, és amely a múzeum legféltettebb darabjainak egyike. De vétek lenne kihagyni a késő római császárkor egyik legértékesebb leletegyüttesét, a kalandos sorsú Seuso-kincset, mely leletegyüttes 14 pazar ezüstedényét és az elrejtésükre használt rézüstöt mindenkinek látnia kell! Ahogy Beethoven és Liszt Ferenc Broadwood zongorája vagy épp Sztálin keze, az 1956-ban ledöntött Sztálin-szobor töredéke is érdemes a figyelemre. Már ez is éppen elég lenne egy belépő áráért, de mutatjuk, mi mindent lehet még megnézni a Nemzeti Múzeumban féláron!

Fotó: Nemzeti Múzeum

A múzeum állandó kiállításai

Koronázási palást

A múzeum legbecsesebb műtárgya! Közel 1000 éves, aranyhímzéses selyempalást, melyet a magyar uralkodók viseltek koronázásuk alkalmával. A múzeum arculatának központi motívuma.

Kelet és nyugat határán. Régészeti kiállítás. Az őskőkortól Kr. u. 1000-ig

Ismerje meg azoknak a népeknek a világát, amelyek a magyarok bejövetele előtt éltek a Kárpát-medencében!

Pannónia fénye – A Seuso-kincs

Fotó: Nemzeti Múzeum

A Seuso-kincsek restaurálás élőben

A Seuso-kincs 14 ezüstedénye a késő római korból fennmaradt pompás lakomakészlet. A világviszonylatban is egyedi ötvösremekek koruk művészetének csúcsdarabjai voltak

Magyarország története I. Az államalapítástól a török kiűzéséig

A magyarok letelepedtek a Kárpát-medencében, államot alapítottak és csatlakoztak a keresztény Európához. A törökök megszállták az országot, mely három részre szakadt.

Magyarország története II. A Rákóczi-szabadságharctól 1990-ig

Szabadságharcok, világháborúk, az Osztrák–Magyar Monarchia, valamint a szocialista rendszer felemelkedése és bukása, történelemformáló személyiségek a 18–20. században.

Lapidarium – Római kori kőtár

A kőemlékek a Pannoniára vonatkozó történeti, művészettörténeti ismereteinket egészítik ki egy olyan korban, amelyből csak kevés történetírói adat maradt fenn. A kőemlékek feliratai hírt adnak a tartomány bennszülött lakosságának és a római bevándorlók társadalmának, hivatalainak felépítéséről.

Széchényi-terem

A Magyar Nemzeti Múzeum egyik legszebb terme Ybl Miklós tervei alapján készült 1865-ben, nevét a múzeumalapító gróf Széchényi Ferencről kapta.

Látványraktár

Csodálatos fabútorzatával önmagában is műalkotás, egykor a Széchényi Könyvtár része volt.

Múzeum után fagyi

Ha kinézelődtük magunkat, levezetésképp érdemes betérni egy isteni fagylaltra vagy süteményre a Múzeumkertben működő, fényűző Geraldine-Augusztba, ahol sós és édes finomságok, uzsonnasütemények, valamint minőségi kávék és teák várnak. És ne feledjük: a múzeumi belépőre vonatkozó kedvezmény egészen év végig él, így lesz időnk többször is visszatérni egy-egy újabb tárlatra.

A kedvezmény igénybevételének feltételei:

  • Green szintű MOL Move tagság
  • A kedvezmény a 2023. december 31-ig vásárolt és beváltott jegyekre érvényes.
  • A kedvezmény csak a helyszínen vásárolt jegyeknél érvényesíthető a MOL Move tagság felmutatásával az applikációban.
AMI MÉG ÉRDEKELHET