Tempózz a Balatonon! – nyári úszóversenyek

A sportos vízimádók egyik legjobb nyári balatoni programja a Balaton-átúszás. Mutatjuk az idei versenyeket!

Fotó: Unsplash

Nem kell profinak lenni a nyílt vízi úszáshoz, elég egy kis lelkesedés és persze némi kondi. Ha ez megvan, ráadásul szereted a Balatont és az izgalmas programokat, akkor neked való a Balaton-átúszás. SUP kedvelők is figyeljenek, mert nekik is lesznek programok!

I. Riska Tihany-átúszás, 2021. július 4.

Idén is lesz tihanyi öbölátúszás, ráadásul a szokásos távok mellett lesz babyswim is 50 méteres távval. A Balaton legszebb és legérintetlenebb pontján, a Tihanyi-félsziget nyugati öblében úszhatunk. A verseny helyszíne a Club Tihany és a Legisly Örvényes Beach, útvonala pedig a Tihanyi-félsziget nyugati öblében vezet. Az indulóknak lehetőségük van a Club Tihanyban kedvezményesen megszállni, a jelentkezéssel pedig érdemes iparkodni, mivel a szervezők a verseny részt vevőinek számát maximum 1000 főben határozták meg.
Az alábbi távokra nevezhetünk:
  • 5,4 km: 9:00, 9:30 és 10:00-kor a Club Tihanyból
  • 2,7 km: 9:00-kor a Legisly Örvényes Beachről
  • 1,5 km: 9:30-kor a Legisly Örvényes Beachről
  • Babyswim (50m): 15:00-kor, nevezés kizárólag a helyszínen (Legisly Örvényes Beach)

39. Lidl Balaton-átúszás, 2021. július 31.

A Lidl Balaton-átúszáson 5,2 km-es klasszikus távon és a 2,6 km-es féltávon indulhatunk, míg a SUP-osok egy harmadik útvonalon, az úszóktól teljesen elkülönítve haladnak majd. Az 5,2 km-es távnál a versenyzők a révfülöpi labdarúgópályáról rajtolnak és a balatonboglári Platán Strand területén található célba érkeznek be.

A féltávra nevezők a balatonboglári Platán strandról indulnak, majd az 1300 méternél levő bójánál visszafordulva kell visszaúszniuk a balatonboglári célig, együtt az 5,2 km-es táv mezőnyével.

A SUP-osok az 5,2 km-t kizárólag a Révfülöp-Balatonboglár vonalon teljesíthetik. Balatonboglárról visszaevezni tilos, és fontos az is, hogy a SUP-on a versenyzőn kívül más nem tartózkodhat, még kutya sem!

AMI MÉG ÉRDEKELHET