Nem csak nyáron érdemes: téli programok a Balaton környékén

Mutatjuk, hova érdemes ellátogatni télen!

Shutterstock

A nyári hónapok alatt rengeteg magyar indul útnak, hogy megmártózzon a Balaton vízében, körbebiciklizze a tavat, vagy éppen kiránduljon egyet a Bakony erdőiben. Bár a téli szezonban csak a legbátrabbak merészkednek a vízbe, a fürdésen kívül is sok színes programlehetőséget kínál a térség.


Borvacsorák

A magyarok jól tudják, hogy a Balaton környéke tele van szőlősökkel és borospincékkel. Az éttermek, pincék kínálatát viszont nem csak télen tudjuk élvezni, ráadásul a szüreti időszak végével a környéken helyi ételek mellé természetesen helyi borokat tudunk kóstolni.

Ha egy téli látogatás során szeretnénk belevetni magunkat a vidék kínálatába, ellátogathatunk Keszthelyre, ahol december másodikán kerül megrendezésre a Magyar Borok Mustrája eseménye. Ha pedig ilyen időben inkább forralt borokat kóstolnánk, akkor december 9-én meglátogathatjuk a XIII. Tihanyi Forralt-bor Főzőversenyt is.

De egy borospincét is ajánlottunk nemrég: Télen a Balatonon: egy tradícionális borospince, ha kipihennéd 2023-at

Koloska-völgyi Vadaspark

Ha télen is szívesen mennénk „állatkertbe”, akkor a Koloska-völgy vadasparkja jó választás lehet. A vadasparkban gím- és dámszarvasokat, mufflonokat, őzeket és különféle madarakat, rovarokat is láthatunk, ráadásul a belépés egész évben ingyenes. A Balatonfüred szomszédságában található helyszín két hektárnál is nagyobb területén a kirándulók is jól fogják érezni magukat, de a Lóczy-barlang és a Jókai-kilátó is könnyen megközelíthető.

A vízeséseket is meglátogathatjuk télen: 4 magyar vízesés, ami télen is gyönyörű látványt nyújt

Kenuzás Hévíznél

A kenuzásra a legtöbben nyári sportként gondolnak, ám Hévíz termálvizének köszönhetően a téli hónapok alatt is van lehetőségünk az evezésre. A Hévíz-patakra téli víziúrákat is szerveznek, a felszín fölött lebegő párafelhő pedig egy különleges látványt nyújt a résztvevőknek.

Veszprém

Az Európa Kulturális Fővárosa 2023-as címet viselő Veszprém azoknak való, akik valamennyire városias környezetben szeretnének kikapcsolódni. A környéken állatkert, múzeumok, kézműves vásár és persze éttermek sokasága várja az érdeklődőket. Decemberben a Téli Gyárkert jégkorcsolyapályáját is meglátogathatjuk, a szilvesztert pedig utcabállal ünnepli meg a város.

Korcsolyázás

A Balaton környékén számos korcsolyapálya nyit ki a téli időszakban, így például Szigligeten és Siófokon is van lehetőségünk korcsolyát húzni. Ezen kívül a népszerű Balaton-átúszás mintájára létrehozták a Balaton-átcsúszást, ez persze akkor lehetséges csak, ha a tó vize elkezd befagyni – írja a DNH.

Ha inkább otthonról kirándulnánk, videónkon keresztül bejárhatjuk az ország legszebb kilátóit: Nézd meg velünk drónról! – 4+1 hazai kilátó, ahonnan csodás a panoráma

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET