5 karácsonyi fesztiválkert Európában, ha valami különlegeset látnál a télen

Fényjátékokkal teszik varázslatossá az ünnepi hangulatot.

Hamarosan kezdetét veszi az ünnepi időszak, amire Európa városai is gőzerővel készülnek. A karácsonyi vásárok mellett vannak olyan helyek, ahol növények között sétálgathatunk úgy, hogy közben ünnepi installációk és fényjátékok idézik meg az ünnepi hangulatot.


Kew Gardens – Egyesült Királyság 

A London központjától nem messze található Kew Gardens minden évben tündérmesévé alakítja a Királyi Botanikus Kerteket. A gyertyafényes, 3 kilométer hosszú útvonalon haladva megcsodálhatjuk a színes installációkat, és akkor sem kell aggódnunk, ha közben megéheznénk: területén standok sokasága várja a látogatókat, akik megkóstolhatják a helyi forralt borokat vagy éppen a népszerű Yorkshire puddingot.

A helyszín 2024. január 7-ig látogatható.

Ezek a városok sem fognak cserben hagyni: 8+1 európai város, ami télen mutatja a legszebb arcát

Jardin des Plantes – Franciaország

Bár a Champs Elyséées fényfüzérei és a Tuileries Garden jégpályái is méltó lehetőséget biztosítanak az ünnepi időszakban, a Jardin des Plantes fényfesztiválja talán még ennél is elragadóbb. Az Euronews cikke szerint a trópusi fákat idén november 22-től díszíti fel Párizs, sétánk során pedig karácsonyi öltözékben láthatunk különböző szobrokat, virágokat és persze animált kiállításokat is megtekinthetünk.

A fesztivál 2024. január 21-ig látogatható.

A francia fővárost YouTube-videónkban is ajánlottuk nemrég: Párizs mindig jó ötlet! 5 program a télre, ha a francia főváros felé vennéd az irányt

Botanischer Garten – Németország

Németország akkor is kiváló választás, ha elsősorban a karácsonyi vásárok érdekelnek minket. Amennyiben viszont kevesebb ember környezetében szeretnénk ünnepelni, akkor a berlini Botanischer Garten egy kicsit nyugodtabb alternatívát jelent.

A fesztivál 2024. január 14-ig látogatható.

Ha inkább a TripAdvisor felhasználóira hagyatkoznánk: Megszavazták: a TripAdvisor bemutatta a legjobb téli úti célok rangsorát

Enrique Tierno Galván Park – Spanyolország

Habár a fehér karácsonyt valószínűleg nem Spanyolországban fogjuk megtapasztalni, Madrid takaros házaival, feldíszített tereivel és kertjeivel nem maradhat ki az ünnepi mulatságokból. A fényfesztivált idén nem a Jardín Botánicóban, hanem az Enrique Tierno Galván parkban fogják megrendezni, tematikája pedig 2023-ban a rovarok köré fog felépülni.

A fesztivál 2024. január 22-ig látogatható.

l’Orto Botanico di Roma – Olaszország

Olaszország fővárosa már javában készül az év végére, ha pedig egy modern élményben szeretnénk részt venni, akkor érdemes a l’Orto Botanico di Roma felé vennünk az irányt. Az évente megrendezett „Trame di Luce” (a fény textúrái) fesztivál során 3D installációk, több érzékszervet igénybe vevő kiállítások és LED-csatornák mágikus egyvelege szórakoztatja majd a vendégeket.

Természetesen az olasz konyha is képviselteti magát a helyen, ami 2024. január 7-ig tart nyitva.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET