Egy varázslatos fotókiállítás Magyarországról

130 felvétel, ami sokkal többet elmond a természeti kincseinkről, mint bármely szó.

Fotó: Facebook

Az idén tizedik évfordulóját ünneplő fotós verseny 2019-es nyerteseit nézhetjük meg a Magyar Természettudományi Múzeumban.


A Varázslatos Magyarország keretében magyar természetfotósok a saját művészi látásmódjukkal mutathatják be hazánk nemzeti parkjait, természeti szépségeit azzal a nem titkolt céllal, hogy az alkotások által ismertebbé, népszerűbbé tegyék a hazai látnivalókat.

Fotó: Unsplash

A 2019-es verseny legsikeresebb természetfotósainak képei december 31-ig láthatóak. A 130 lélegzetelállítóan szép kép bizonyítja, hogy ezen a kicsi területen, mint Magyarország, milyen változatosak a természeti adottságok, az élővilág, és milyen különleges sajátosságai vannak nemzeti parkjainknak. Varázslatos tájképek, állatok mindennapi életének békés és feszültségtől izzó képei, művészi ábrázolások egy szabad szemmel láthatatlan világról.

A jubileumi kiállítás rendhagyó formában mutatja be az alkotásokat: speciális mobil installációkon nézhetjük meg a válogatást.

A Varázslatos Magyarország fotópályázaton egyébként amatőr, fél amatőr és profi fotósok is indulhatnak a képeikkel – de ez a szakmai vagy tapasztalati különbség egyáltalán nem látszik a felvételeken. A fotópályázatra egész évben, változatos témákban lehet nevezni a tájképektől az állatok viselkedését bemutató képeken át egészen az absztrakt ábrázolásig. A munkákat szakmai zsűri értékeli, és a legszebb alkotásokat egy albumban és prémium fotónyomatok formájában állítja ki.

Cím: Magyar Természettudományi Múzeum, 1083 Budapest, Ludovika tér 2.
Infók: nhmus.hu és
varazslatosmagyarorszag.hu

A belépőjeggyel a Magyar Természettudományi Múzeum állandó kiállításai, az időszaki kiállítások és a Dinókert is megtekinthető!
AMI MÉG ÉRDEKELHET