Baby on board! Tippek és trükkök, hogy zökkenőmentes legyen az utazás

Utazni kicsi gyerekekkel és vezetni pici gyerekkel az ülésben – egyik sem könnyű műfaj.

Fotó: Shutterstock

Babával nem könnyű utazni – ez nem is kérdés. Rettegsz, hogy történik vele valami vagy sírni fog egész úton, esetleg percenként meg kell majd állnotok, mert pelenkát kell cserélni vagy cumit keresni? Nem kell aggódnod, csak próbáld ki tippjeinket!

​Egy kis csalás a játékkal

A gyerekek figyelme csak úgy cikázik és van az a pont, amikor a fejük felett lógó csörgőket és csillagocskákat is szépen megunják. Arról viszont fogalmuk sincs már régen, hogy milyen játék van a tárolójuk alján. Ahhoz, hogy lekösd a babád figyelmét, nem kell feltétlenül új játékot venned, elég ha a régen elfeledett plüsst tálalod úgy az út elején és akkor egy időre biztosan le tudod kötni. Akár több ilyet is előhúzhatsz a tarsolyodból, hogy aztán otthon szépen elrejtsd őket újra.

Lejátszási listák babáknak

Nem buták azok az emberek sem, akik a legnagyobb zeneszolgáltatóknál készítik a lejátszási listákat. Vannak bulis playlistek és chilles playlistek, ahogy vannak kifejezetten olyan zenék, amik a legtöbb babát megnyugtatják. Minden kisbaba más, ezért nem árt már jó előre tesztelni, hogy melyik lesz az a lista, amire édesen elszundikál majd a babaülésben.

Fotó: Shutterstock

​Törd meg a szabályokat!

A gyerekek szeretik azt csinálni utazás során, amit máskor nem szabad. Ilyen a telefonhasználat is. Egyik szülő sem szeretné, hogy a gyereke már másfél évesen is függő lenne a nem mellesleg drága kütyütől, de az utazáskor talán megbocsátható bűn, ha kezébe adod kedvenc mesélyét a telefonodon vagy a tableteden, így nyugodtan tudsz az útra koncentrálni.

Utazó tükör

Minimalizálni lehet a sírást, de olyan nagyon ritkán lesz, hogy a baba egyszer sem nyöszörög vagy sír útközben. Ez a trükk az első trükk alapjául szolgáló feltevésre épít, miszerint a kicsik figyelmét nagyon könnyű elterelni akár a vidámságról, akár a szomorúságról. Amikor a pici elkezd sírni, fogj meg a tükröt és fordítsd elé (persze, csak ha nem te vezetsz), hogy meglepődjön azon, amit lát. Ne kiabálj, ne aggódj csak vond el a figyelmét és ha nincs komoly baj, azonnal abba marad a sírás.

Biztonság

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a babát úgy kell utaztatni, hogy az a lehető legbiztonságosabb legyen és minimalizálni annak az esélyét, hogy kiessen az ülésből. Ez, a kicsi testi épsége mellett azért is fontos, mert ha tudod, hogy mindent megtettél a gyermeked biztonsága érdekében, akkor te is nyugodtan tudsz utazni, te sem leszel stresszes és a gyerek sem érzi rajtad a feszültséget, így kevesebbet is fog sírni.

AMI MÉG ÉRDEKELHET