1 jeggyel 1 napig utazhatsz bárhova Magyarországon

Ne feledd, holnap Autómentes Nap!

Fotó: Shutterstock

Szeptember 22-én lesz az Autómentes Nap az Európai Mobilitási Hét keretében, amikor egy napon egy megvásárolt tömegközlekedési jeggyel az egész ország területén utazhatsz.

A közlekedésért felelős államtitkár, Vitézy Dávid egy Facebook-bejegyzésben osztotta meg a hírt, miszerint szeptember 22-én kötetlenül utazhatunk egy menetjeggyel a helyközi járatokon. „...Ha egy utas csütörtökre bármilyen távra szóló helyközi MÁV-Start, Volánbusz, GYSEV, MÁV-HÉV jegyet vált, azzal egész nap, bármilyen hosszú távon, tetszőleges számban lehet utazni Magyarország területén a nap végéig!" – írja Vitézy.

Kirándulj egy jeggyel!

Fotó: Shutterstock

„Mindez tehát igaz a MÁV-Start, a GYSEV, a Volánbusz és a MÁV-HÉV járataira is." – áll a posztban.

Máskor egyébként a 100 kilométernél rövidebb távra szóló jegyek csak 4 órán át érvényesek, az Autómentes Napon azonban éjfélig érvényesek lesznek ezek a jegyek. „A gyorsvonati pótjegyet nem, de az IC pótjegyet, a helyjegyet, a távolsági buszos kényelmi felárat külön meg kell váltani, ha a jegy amúgy nem ilyen vonatra vagy buszra szól aznap... A jegyek 2. osztályon érvényesek, az 1. osztályra váltott távolsági jeggyel csak azon a vonaton lehet első osztályon utazni, melyre a jegy szól, a jegy a nap folyamán más járatokra csak másodosztályon lesz érvényes." – szól még az államtitkár felhívása.

Keresve sem találhatnánk jobb alkalmat egy spontán őszi kirándulásra valamelyik közeli kirándulóhelyen, legyen szó hegyekről vagy tóparti sétáról! Még nem késő, hogy holnap délutánra szervezz egy pár órás természetjárást vagy városnézést!

Az Autómentes Nap díjmentes utazásairól továbi részletek a MÁV oldalán találsz.

AMI MÉG ÉRDEKELHET