Apokalipszisre készül Mark Zuckerberg: elképesztő bázist épít Hawaiin

A Facebook atyja biztosra megy.

Shutterstock

Az apokalipszis gondolata Facebook alapítóját, Mark Zuckerberget is foglalkoztatja. A Meta-vezér mintegy 270 millió dollárból épít egy bombabiztos bázist Hawaii egyik nagyobb szigetén, Kauain.


Kauai szigetén nagyjából 73 ezer ember él, akik már hosszú ideje tiltakoznak Zuckerberg apokalipszisbiztos projektje ellen, hiszen a Meta-vezér már 2014 óta vásárolja a területeket a szigeten. Az építkezésen dolgozókról keveset tudni, de a kivitelezők elsősorban a luxuslakásokra fókuszál azok számára, akik egy trópusi paradicsomban szeretnék folytatni eddigi életüket. Ráadásul a munkások szigorú titoktartási szerződést is aláírattak, és többeknek már felmondtak, miután az építkezésről posztoltak a közösségi médiára.

Az ehhez hasonló projektek persze előbb-utóbb a szóbeszéd tárgyává válnak a helyiek között, így van ez Zuckerberg esetével is: a „kókuszrádió” néven ismert „pletykaközpontban” rengeteg mendemonda kering a birtokról és tulajdonosáról is. Biztosat feltehetően azért nem tud senki mondani, mivel a birtokot egy két méter magas kőfal határolja, amit – persze a kamerák jelenléte mellett – a nap 24 órájában őriznek a biztonságiak.

Mindeközben a jövő városai is épülnek, az egyik pár éven belül meg is valósulhat: 4 futurisztikus városterv, ami megmutatja, milyen élet várhat ránk a jövőben

Volt, aki szerint a vezérigazgató egy föld alatti város építésébe fogott bele, egyesek viszont arra tippeltek, hogy egy leendő atombunkeren dolgoznak. Nem lőttek nagyon mellé a találgatásokkal, a Wired csapata ugyanis a közérdekű adatigénylés útján kiderítette, hogy mit is mutatnak a részletes tervrajzok, dokumentumok.

Ezekből az látszik, hogy a területen több mint egy tucat épület készül, melyekben legalább harminc hálószoba és ugyanennyi fürdőszoba kap majd helyet. Ezek két központi óriásvilla köré épülnek majd fel, de az igazán érdekes része a föld alatti bunker.

Ezt olvastad már? Afrika éppen kettéhasad, egy új óceán keletkezhet

A tervek alapján a fent említett két (összesen 57 ezer négyzetmétert kitevő) óriásvillát egy alagút fogja összekötni, ami egy közel 500 négyzetméteres föld alatti óvóhelyre ágazik le. Ebben egyébként lakótér, gépészeti helyiség és egy létrán keresztül megközelíthető menekülőnyílás is lesz.

A bunker emellett hangszigetelt lesz, és még az ajtók is bombabiztos fémből és betonból készülnek majd.

A Wired kiemelte, hogy az ellátásra is gondoltak az építkezésnél, mivel a birtokon egy hatalmas víztartály, illetve egy szivattyúrendszer is készül, ezek segítségével pedig a teljes helyszín önellátó tud lenni.

Ez a növény is segíthet a túlélésben: Olyan növényt vehetünk jövőre, amitől 30-szor tisztább lesz a levegő a lakásban

Hasonlóképpen, az 1400 hektáros területen már most élelmiszertermeléssel is foglalkoznak, de ezek mellett a kényelmi szolgáltatások sem maradnak el: a tervek szerint vendégházak, edzőterem, konferenciaközpont, medence, teniszpálya és jacuzzi is lesz majd.

Mindezt nagyjából 270 millió dollárból, körülbelül 95 milliárd forintból.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET