A négyévszakos falu, ami Franciaország egyik legszebb tava mellett fekszik

Karnyújtásnyira az Alpoktól.

talloires

A francia Alpok lábánál, az Annecy-tó partján rejtőzik Talloires mesébe illő települése, mely az év minden szakában tökéletes úti cél lehet a látogatóknak. Míg nyáron az utazók előszeretettel csónakáznak a tó felszínén, addig a Talloires a téli időszakban a síelők számára is csendes, békés opciónak számít.


Lyontól keletre, az olasz határhoz közeli Annecy-tó partján húzódik Talloires alig kétezer főt számláló települése. A tó keleti partján, a jóval ismertebb Annecyval szemben elterülő falu bájos középkori épületeivel télen-nyáron jó választás az aktív turizmust kedvelő utazók számára – írja az Express.

A melegebb hónapokban a látogatók a különböző vízisportok mellett előszeretettel kirándulnak az Alpok vonulatain, de a lovaglás, a barlangászás és a siklóernyőzés is a kedvelt a lehetőség között van. Persze, a hegységben télen is bőven akad látnivaló: Megéve, Espace Diamant és a francia családok által gyakran látogatott La Clusaz síközpontjai is a közelben helyezkednek el.

Ha már aktív turizmus: Bakancslistás túrahelyszínek, ha felejthetetlen tájakra utaznál 2024-ben

Maga a falu története a középkori, illetve a római időszakra nyúlik vissza, melyre a romantikus templomok, a macskaköves utcák és az apró kőházikók emlékeztetnek. Erre járva érdemes meglátogatni a közeli Chateau de Menthon középkori erődből kialakított kastélyát, illetve a helyi apátság épületét is, ahol ma egy négycsillagos hotel működik.

Az üdülőváros kikötőjéből indulva számos étterem, bár és kávézó várja a látogatókat, ahol a sajtok és a házias jellegű savoyai konyha ízei mellett a francia gasztronómia is képviselteti magát.

Albánia sem rossz választás: A tengerparti Balkán romváros, ahol már márciusban 20 fok felett van

Talloires a művészeteket kedvelők számára is jó választás lehet, a falu a 20. századtól kezdve a művészek és az írók paradicsomaként égett bele a köztudatba. Hírnevét a Savoie Mont Blanc írása szerint André Theuriet francia írónak köszönheti, aki éveken át élt a falu területén belül.

A tepelülés szépséges tájaival olyan hírességeket is bevonzott, mint Paul Cézanne, Mark Twain vagy Jean Reno. Nem meglepő, hogy máig több kiállítás és kulturális esemény kerül megrendezésre a településen; ilyen például a nyári művészeti piac is.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET