Andalúzia Covid-biztosítással hívogatja a turistákat

Ingyenes egészségügyi biztosítást nyújt januártól a spanyol régió azoknak, akik nyaralás alatt náluk fertőződnek meg.

Fotó: Unsplash

„Élvezze teljes biztonságban Andalúziát!" szlogennel akarják Spanyolország déli részébe csalogatni a nemzetközi turistákat 2021. január 1. és 2021. december 31. között.

A koronavírus világjárvány miatt minden ország rengeteg bevételtől esett el, így van ezzel Andalúzia is, Spanyolország déli autonóm közössége. Andalúzia vezetése úgy döntött, lépniük kell, hogy a hatalmas kiesést kicsit egyensúlyozni tudják jövőre, ugyanis a turizmus a 90-es évekhez hasonló szintet ért el idén. Összesen eddig majdnem 29 milliárd euró bevételkiesésnél tartanak.

Az andalúz tartományok (amibe olyan csodálatos, turistamágnes helyek tartoznak, mint Sevilla, Córdoba, Granada, Cádiz, Málaga, Huelva, Jaén, Almería) vezetése bejelentette saját honlapján, hogy ingyenes egészségügyi ellátást ad azoknak, akik az andalúziai nyaralásuk alatt fertőződnek meg a koronavírussal. A biztosítás az orvosi, műtéti és kórházi költségeket 4000 eurós összegig (100 euró önrésszel) megtéríti, beleértve az orvosi és sebészeti díjakat, a koronavírus okozta betegségből való felépüléssel kapcsolatos gyógyszerköltségeket, valamint a kórházi költségeket.

Mindenkit érint

Fotó: Unsplash

Sevilla

A turisztikai régió mindenféle szálláshelyére (apartman, szálloda, panzió, kemping, kulcsosház, kiadó szoba, hostel stb.) érkező utazókra vonatkozik ez a biztosítás, azaz a low budget és a luxust élvező turistákat is szeretnék ezzel megszólítani.

A biztosítás a beutazó összes családtagra is kiterjed, valamit állja a kötelező karantén alatti költségeket, sőt a beteg hazaszállításának költségét is fedezik, ha erre szükség van. A legszélsőségesebb, legrosszabb forgatókönyv esetén, a halállal végződő betegség költségeit is állják.

AMI MÉG ÉRDEKELHET