Ezekért az európai városokért szelik át az óceánt az amerikaiak

Budapest nincs a listán.

párizs turista

Párizs, Franciaország Fotó: Mika Baumeister / Unsplash

Az Atlanti-óceán másik oldalán tevékenykedő Delta Airlines légitársaság belsős adatai alapján összeállított egy listát azokról az úti célokról, amikre a legtöbb utazó keresett rá az Egyesült Államokban. Mutatjuk, mely helyszínek fogadhatják idén nyáron a legtöbb amerikai turistát.


A Delta Airlines legújabb belsős felmérésről a Thrillist számolt be. A legnépszerűbb úti célok megállapításához a 2023 novembere és 2024 márciusa közötti keresési adatokat vették alapul. Ezekből az látszik, hogy tavalyhoz mérten a leginkább Görögország fővárosa, Athén iránt nőtt meg az érdeklődés: ugyan a város a listában csak a negyedik helyen áll, az előző éves adatokhoz képest 248 százalékkal többen kerestek rá a Delta felületén.

Fotó: Kody Goodson / Unsplash

Athén, Görögország

Görögországot amúgy is sok utazó választja nyaralási helyszínként, és az olyan nagyvárosokban, mint Athén, a túlturizmus egyre nagyobb problémát jelent. Emiatt az Akropolisznál például napi 20 ezer főre korlátozták a látogatók számát

Ha a kevésbé látogatott szigeteket keresnénk fel: Tömegmentes pihenés? 6 alig ismert görög sziget, ahol garantáltan feltöltődhetsz

Fotó: Debbie Fan / Unsplash

Buckingham-palota, London, Egyesült Királyság

A lista élén viszont – talán nem annyira meglepő módon – az Egyesült Királyság végzett, ahol pénztárcabarát koncerthelyszínek, üdülővárosok, és híres írói házak várják az utazókat. Ezen belül is várhatóan Londonba utaznak majd a legtöbben.

Londonban sem feltétlenül kell sokat költenünk: A legjobb ingyenes látnivalók Londonban, ha nem költekeznéd túl magad

Fotó: Chris Yousif / Unsplash

Louvre, Párizs, Franciaország

A második legvágyottabb célpontnak az olimpiának otthont adó Párizs számít, a harmadik helyen pedig a Trevi-kútról, a Colosseumról és persze a hangulatos trattoriákról ismert Róma lett, de itt található Európa egyik legjobb repülőtere is.

Ha mi is Rómát választanánk: A sziklacsúcsra épített olasz művészfalu, ami Rómától alig 50 kilométerre rejtőzik

A top10-es lista így néz ki:

Fotó: David Vives / Unsplash

Cancún, Mexikó

  1. London, Egyesült Királyság
  2. Párizs, Franciaország
  3. Róma, Olaszország
  4. Athén, Görögország
  5. Cancún, Mexikó
  6. Amszterdam, Hollandia
  7. Tokió, Japán
  8. Dublin, Írország
  9. Barcelona, Spanyolország
  10. Vancouver, Kanada

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET