5 praktikus alkalmazás, ami jelentősen megkönnyíti az utazók életét

Nem csak a tájékozódást segítő alkalmazásokból válogathatunk.

alkalmazás, applikáció, telefon, utazás

Egy számunkra ismeretlen országba utazni egyedülálló élmény, amit az alkalmazásfejlesztők is jól tudnak. Mára számos olyan applikáció található az online áruházakban, melyek azt a célt szolgálják, hogy a lehető legkevesebb problémába ütközzünk utazásunk során – és nem csupán tájékozódni segítenek nekünk.


Hopper

Az alkalmazás a repülőutak lefoglalását segíti meg. A Hopper azt vizsgálja, mely napokon érdemes lefoglalnunk egy-egy járatot azért, hogy a lehető legolcsóbban tudjunk hozzájutni a repjegyekhez. Az alkalmazásban továbbá nyomon követhetünk egy általunk választott járat elérhető árait is, és kérhetünk értesítéseket az árak változásáról, valamint az éppen érvényes akciókról is. Az applikáció több mint 250 légitársaság árait és szolgáltatásait követi és hasonlítja össze – írja a Tavel + Leisure.

Az alkalmazások már ilyet is tudnak: Egy új alkalmazás segítségével 2023-ban is visszatérhetünk az ókori Görögországba

Flush

Fotó: Sung Jin Cho / Unsplash

Illusztráció

Ha megesett már veled, hogy egy adott városban sürgősen mosdóra lett volna szükséged, akkor a Flush nevű alkalmazásnak örülni fogsz. Ahelyett, hogy azon tépelődnénk, vajon beengednek-e egy étterem vagy bár mosdójába az alkalmazottak, megnyithatjuk a Flusht, melynek adatbázisában több mint 200 ezer elérhető mellékhelyiség szerepel világszerte. Használatához ráadásul nem szükséges internet, illetve az applikáció azt is jelzi, ha valamely mellékhelyiség fizetős.

Eatwith

A szóló utazók nagy valószínűséggel imádni fogják ezt az alkalmazást, ugyanis az Eatwith-en keresztül lehetőségünk nyílik arra, hogy helyiekkel együtt vacsorázzunk. Az alkalmazásban a felhasználók válogathatnak a hostok (vendégül látók) menüjéből, javaslatokat kérhetnek a helyiektől, de főzőtanfolyamokról és gasztronómiai túrákról is tájékozódhatnak. Ezen felül az alkalmazáson keresztül gyakran olcsóbban tudunk megvacsorázni, mintha csak beülnénk egy étterembe.

Hallottál már erről? Új projekten dolgozik az EU, a jövőben kiválthatja az igazolványokat egy applikáció

PackPoint

Ha mindig is stresszelt az, hogy vajon mit fogsz otthon hagyni indulás előtt, a PackPoint megkönnyítheti neked a készülődést. Az alkalmazásban beállíthatod hova és mennyi időre tervezel elutazni, valamint azt is, hogy milyen programokban szeretnél majd részt venni (például: túrázás, strandolás).

Ezek alapján az applikáció összeállít egy listát azokról a dolgokról, amiket érdemes magaddal vinni. Mindennek tetejébe a PackPoint az időjárást is figyelembe veszi, és arra is ad lehetőséget, hogy megosszuk másokkal a saját listánkat.

Sandeman's New Europe

A Sandeman segítségével számos városi túra közül válogathatunk témák szerint. Európa nagyobb városait például körbejárhatjuk történelmi, kerékpáros vagy éppen privát túrák keretében. Az ajánlatok között vannak ingyenes és fizetős lehetőségek is.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET