Olyan ritka aligátorbébi született, amiből mindössze 7 példány létezik

Ráadásul egészen aranyos is.

Igen ritka aligátor született egy floridai hüllőparkban. A fehér színű egyed az albinizmushoz hasonló pigmentihánynak, a leucizmusnak köszönheti különleges színét, és jelenleg csupán két hozzá hasonló példány létezik a világon.


A nemrég született, 49 centiméter hosszú aligátor súlya még csak 96 grammra tehető, de ez nem fog sokáig így maradni, hiszen a rendellenességek nélkül született testvérével már rendszeresen tömik a hasukat, a speciális diétájukhoz például már csirkehús is tartozik.

„Hihetetlenül különleges állatok a hüllők világában, így nagyon vigyázunk a biztonságukra. Azt tervezzük, hogy a jövő év elején kiállítjuk őket, hogy a vendégek saját szemükkel láthassák, tanulhassanak róluk, valamint beléjük szeressenek, ahogy mi is tettük már a legelső percben”

– idézi a hamuesgyemant.huMark McHugh-t, a Gatorland hüllőpark igazgatóját

A szépkorúakról se feledkezzünk meg: Közelít a harmadik évszázadához Jonathan, a világ legidősebb gerincese

A fehér színű hüllő egy ritkán tapasztalt mutáció, a leucizmus miatt rendelkezik ilyen szokatlan külsővel. A mutáció során bár a pigmentáció mértéke csökken, az nem tűnik teljesen el a szervezetből.

Emiatt sokszor összetévesztik a rendellenességet az albinizmussal, pedig a két jelenség alapvetően különböző. Míg az albinizmus a melanintermelő sejtek hiányának következménye, addig a leucizmus csak bizonyos mértékig jelenti a pigmentáció hiányát, így például az állat szemére már nem hat ki.

A legkönnyebben úgy tudjuk tehát megkülönböztetni a két típust, hogy megvizsgáljuk az állatok szemét: az albínóknál a szem színe születéskor legfőképpen rózsaszínes, a leucisztikus bébiknek viszont a legtöbbször kék vagy sötét színű a szemük.

Reméljük az aligátor nem fog így elkalandozni: 11 év kalandozás után, karácsony előtt tért haza egy házi macska

Ugyan az albinizmus sem számít gyakori jelenségnek, a leucizmussal élő állatok ennél is ritkábbak. Ezt jól mutatja, hogy az újszülött aligátor csupán a nyolcadik feljegyzett állat, hiszen mindössze hét élő leucisztikus alligátor ismert a világon.

Szerencsére a csemete nincsen egyedül, hiszen a Gatorlandben rajta kívül kettő ilyen hüllő is tartózkodik.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET