A ház, ami a Squid Game ikonikus jelenetét inspirálta

Nem kell messzire menni: ez az csodálatos, narancsos pink épület Alicantéban található.

Hipnotikus látvány, ám a valóságban sokall idillibb környezetben van, a Földközi-tenger partján, Spanyolországban. A Costa Blanca kedvelt üdülővárosában érdemes megnézni ezt a tengerparti apartmanházat!

A néhai katalán építész, Ricardo Bofill néhány hete hunyt el, de azt még megélhette, hogy 2021 egyik legnagyobb durranásában, a Squid Game-ben (Nyerd meg az életed, a Netflix saját gyártású, koreai sorozata) az ő egyik alkotásáról koppintottak egy díszletet, amelytől ikonikus jelenetté vált a lépcsős képsor a filmben. Bofill arról volt ismert, hogy a világ legfurcsább, legkacifántosabb és leghipnotikusabb épületeit alkotta meg. A leghíresebbek közé tartozik a La Muralla Roja is a dél-spanyolországi Alicantéban. (Az építészre jellemzőek az erődszerű lakóházak és apartmanházak.) Ez a híres, pink Bofill-ház a Squid Game lépcsőinek ihletője, ám már előtte is nagyon népszerű Insta-helyszín volt.

Ki is bérelheted!

Fotó: Airbnb

A La Muralla Roja belülről sem kevésbé szép, sőt, talán a belsőépítészete lágyabb, mint a külső homlokzat: a tipikus mediterrán stílust ötvözi a minimalizmussal. A tengerparti apartmanház egyes lakásait ki is lehet bérelni az Airbnb-n. Vannak kétágyas és nagyobb apartmanok is, mind felújított erkéllyel vagy terasszal, kaktuszokkal, pálmákkal, színes kiegészítőkkel... igazán hangulatos spanyolországi szállás, és nem is megfizethetetlen.

Íme a La Muralla Roja képekben:

Fotó: Unsplash


Fotó: Shutterstock


Fotó: Shutterstock


Fotó: Unsplash


Fotó: Unsplash


Fotó: Shutterstock


Fotó: Shutterstock


Fotó: Shutterstock


AMI MÉG ÉRDEKELHET