Egy alpesi kisváros és még 3 hegyi nyaralóhely, ha aktív pihenésre vágysz!

Zöldellő hegyek, hűs patakok és nagy kirándulások várnak rád a hegyekben!

svájc alpok engadin st. moritz
Fotó: Getty Images

A síelés remek sport és kikapcsolódás, azonban nyaralásnak sem rossz választás egy magas hegyi lejtő. Gondolj csak bele, milyen jó, hogy ezúttal nem kell begyömöszölni az overált a bőröndbe, és sítalpak nélkül is gyönyörködhetsz a festői környezetben, miközben az aktív pihenésnek szentelheted a szabadságodat! Ráadásul még kánikula sincs... Kell ennél több?

Mi szól még a nyári, hegyi kiruccanás mellett? Ilyenkor melegek és hosszabbak is a nappalok, így több szabadtéri program közül is válogathatsz. Nagyokat sétálhatsz, de akár úszhatsz, bringázhatsz, kajakozhatsz és kenuzhatsz azokon a helyeken, amiket télen vastag hótakaró borít. Sőt, számos síterep közelében jelentkezhetsz változatos hegyvidéki kalandtúrákra is. Pluszelőny, hogy ilyenkor biztosan nem kell az embereket kerülgetned a környéken – a holtszezon itt tényleg varázslatos! És nem csak ezért érdemes belevágnod egy ilyen kalandba: a szezonon kívüli sícélpontokon sokkal olcsóbban szállhatsz meg ebben az időszakban, és a repülőjegyek sem olyan elérhetetlenek, mint télen. Ha nagy wellness-rajongó vagy, akkor érdemes körülnézned az olyan tradicionális síparadicsomokban, mint például a svájci St. Moritz, ahol minden adott egy exkluzív szaunázós, jógázós programra. Válogass kedvedre a legjobb hegyi nyaralóhelyek közül!

Telluride, Colorado, USA

Fotó: Getty Images

A Telliride-ba vezető út

A 4267 méter magas csúcsokkal és határtalan kék éggel körülvett hegyi falu olyan, mintha egy mesekönyv kitépett oldaláról származna. Colorado a téli sportok szinonimája, de Telluride nyáron is nagy élmény – számtalan folyót, tavat és patakot kínál, amelyek tökéletesek raftinghoz, evezéshez és horgászáshoz – minden napra jut valamilyen mozgásforma, ha aktív pihenésre vágysz. Ha ide tervezed a jövő évi nyaralásod, ne hagyd ki a Mountainfilm névre keresztelt Dokumentumfilm Fesztivált (idén május 23-27. között tartották). Ezen a rendezvényen ugyanis olyan dokufilmeket mutatnak be, amelyekkel a kalandot, az aktív életmódot és a természeti csodákat hirdetik, ünneplik. Zenés programra vágysz? A Colorado délnyugati részén húzódó San Juan-hegységben megrendezett Telluride Bluegrass Fesztivál is óriási buli. Június 15-18. között számos koncerten táncolhatsz, mindezt egy már-már félelmetesen szép helyen.

Itt szállj meg: Az ötcsillagos Madeline Hotel & Residences-ben a szezonon kívül jelentősen olcsóbban vehetsz ki szobát.

Engadin, Svájc

Fotó: Getty Images

Kristálytiszta tavak és levegő vár az Alpokban

Az Engadin-völgy mintegy 13 várost foglal magába a svájci Alpok déli oldalán. Ezek közül St. Moritz nagyon híres a síkultúrájáról, de nyáron is érdemes oda utazni. Itt kedvedre úszhatsz, csónakázhatsz vagy horgászhatsz a St. Moritz-tóban és a völgyben kedvedre túrázhatsz, vagy akár a hegyikerékpározást is kipróbálhatod, ha már régóta kacérkodsz vele. Ide kifejezetten azok jönnek nyáron, akik nyáron is szeretnek sokat mozogni, sétálni, tehát kifejezetten aktívan szeretnék eltölteni a vakációt.

Itt szállj meg: A 165 éves Kulm Hotel St. Moritz luxusszálloda Engadin-völgyre néző szobáit és lakosztályait az alpesi elegancia és kényelem jellemzi – világos terek, helyi kővel és fenyővel megspékelt megoldásokkal, fényűző és gazdag tónusú textíliákkal. Kicsit messzebb, kb. 5 kilométerre, Pontresinában szintén tökéletes nyári programok várnak. A Grand Hotel Kronenhof tökéletes kiindulópont arra, hogy felfedezd Pontresina 580 kilométer hosszú ösvényhálózatának közelebbi hegyeit és tavait.

Cortina d'Ampezzo, Olaszország

Fotó: Getty Images

A hegyekkel körbevett kisváros, Cortina d'Ampezzo

Az olaszországi Dolomitok szívében található Cortina régóta közkedvelt utazási célpont. Annak ellenére, hogy elsősorban tökéletes sípályáiról ismert – 1956-ban itt rendezték a téli olimpiát –, világszínvonalú nyári, hegyi célpontokat is tartogat, mindezt remek sportolási lehetőségekkel. A nagy melegben ugyanúgy működnek a felvonók, így bármikor felviheted a bringádat is a hegycsúcsokra, hogy kedvedre kalandozhass. Több túraútvonalból is válogathatsz – a legnépszerűbb a Dinoszaurusz-út, ami arról kapta a nevét, hogy 220 millió éves dinómaradványokat találtak a környéken. Ez az út a Monte Pelmettóhoz vezet.

Itt szállj meg: Ha szívesen követnéd Hemingway „lábnyomait”, foglalj szobát a Hotel de la Postéban, ahol az író többször is megszállt a cortinai látogatásai során.

Megève, Franciaország

Fotó: Getty Images

Az Auvergne-Rhône-Alpes régióban, Délkelet-Franciaországban található helyet nemcsak luxussíközpontja, hanem sokszínű nyári kínálatai miatt is kedvelik a turisták. Tavasztól őszig vadvirágoktól hemzsegő hegyi legelőkön barangolhatsz, hűs, tiszta folyókban úszhatsz, és luxusfaházakban köszöntheted a friss reggeleket.

Itt szállj meg: Egyértelműen a legjobb a környéken a Four Seasons Hotel Megève szálloda. A hotel többek között arról híres, hogy Ariane de Rothschild bárónő segített az ingatlan belső kialakításában, hogy megőrizze családja örökségét, ugyanis közel egy évszázada ők álmodták meg ezt a páratlan üdülőhelyet. Egyedi francia karakter, tiszta alpesi hagyomány és meghitt környezet jellemzi minden évszakban ezt a luxus hegyi menedéket, ahol felejthetetlen wellness utazásban lehet részed.

Szöveg: Sinkó Edit

AMI MÉG ÉRDEKELHET