Forrest Gump a valóságban: először futották át hosszában Afrikát

Kis híján egy évbe telt neki.

A közösségi médiában csak Hardest Geezer, azaz a „Legkeményebb Őrült” néven futó Russ Crook az elmúlt egy évet egy hihetetlen küldetéssel töltötte: a Dél-afrikai Köztársaság legdélebbi csücskéből indulva egészen Tunézia legészakibb pontjáig futott végig a kontinensen. A brit férfi ezzel abszolút rekordot döntött, hiszen ő vált az első emberré, akinek sikerült egy ilyen – valóban kissé őrült – projekt megvalósítása.


A brit közösségi médiában jól ismert Russ Crook tavalyi éve elég emlékezetesre sikerült, ugyanis a Legkeményebb Őrültnek sikerült teljes hosszában végigfutnia Afrikán. A férfi a kontinens legdélebbi pontjáról, a Tű-foktól (Dél-afrikai Köztársaság) indult, majd útját a legészakibb ponton, az Angela-foknál (Tunézia) fejezte be.

És azt tudtad, hogy apa-fiú páros volt az első, akik Elúsztak a Föld legtávolabbi pontjára, ahol a legközelebbi ember az űrben található?

A 16 ezer kilométer hosszú rekordtávot összesen 352 nap alatt sikerült teljesítenie. A 27 éves Crook ezzel a világ első emberévé vált, akinek sikerült ilyen módon bejárnia a kontinenst.

A nyugati-sussexi Worthingből származó férfi még 2023. április 22-én indult el a több mint 376 maratoni távot felölelő kalandra, és 2024. április 7-én futott be a tunéziai végállomásra.

A kitartó atlétának nemcsak az óriási távolság jelentett kihívást, hanem az érintett 15 ország vízumszabályzatai, de pár necces incidenst is meg kellett tapasztalnia.

Angolában például egyszer egy fegyveres emberrablókból álló csapat rablási akciója tartóztatta fel, a Kongói Köztársaságban pedig macsétás férfiak ejtették foglyul.

„Nagyon nehéz szavakba öntenem mindezt: 352 napot töltöttem úton, ezalatt se a családomat, se a páromat nem volt lehetőségem látni. Minden porcikám fáj, de egyáltalán nem panaszkodok”

– olvashatók Cook szavai a Guardian cikkében.

Egy amerikai férfi se szórakozott: 92 évesen kelt át a Grand Canyonon, járt érte a Guinness-rekord

Cook a kísérlettel nemcsak saját magát akarta próbára tenni, de azért is, mert pénzt akart gyűjteni a Running Charity nevű, hajléktalanok és problémás fiatalok számára működtetett jótékonysági szervezetnek, valamint a Sandblast nevű, szaharaiak megsegítésével foglalkozó szervezetnek is.

Az akcióval végül összesen 600 ezer fontot, tehát nagyjából 272 millió forintot sikerült összegyűjtenie a két szervezetnek.

A tunéziai végállomáshoz vezető szakaszon egyébként több követője, barátja is elkísérte, akik folyamatosan támogatták Cookot. Ezt követően egy óriási bulit terveztek a siker megünneplésére, amit valószínűleg meg is tartottak.

„Életem legnehezebb kihívása volt ez, és egy óriási megtiszteltetés. Minden országban csodálatos emberekkel találkoztunk, akik őszinte vendégszeretetet tanúsítottak irántunk”

– mondta a Legkeményebb Őrült.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET