A világ legnagyobb tengeri akváriuma hamarosan elkészül

Abu-Dzabiban, a SeaWorldben épül meg a gigatartály, tele csodás tengeri élőlénnyel.

Illusztráció: SeaWorld

A tematikus park nemcsak az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb élményparkja lesz, de a világ legnagyobb akváriuma is.

A honlap szerint 2023-ban végre megnyílik (2022-re tervezték) az Emírségek viszonylatában is gigaberuházásnak számító tematikus park, ahol helyet kap ez a hatalmas tartály, amelyben tengeri növények és állatok élnek majd. Összességében az egész park – nem csak a főépület – a tengeri élővilágot lesz hivatott bemutatni.

Legek legje

Illusztráció: SeaWorld

A világ legnagyobb akváriumába 25 millió liter vizet töltenek majd, és több mint 68 000 tengeri állatnak, köztük cápáknak, halrajoknak, ördögrájáknak és tengeri teknősöknek ad otthont. Az akvárium fő látványossága az úgynevezett „Endless Vista” ablak lesz (az Endless Ocean nevű akváriumban), amely egy lenyűgöző, 20 méter magas üvegfelület, s melyen keresztül a több szinten és emeleten álló és üldögélő vendégek nézhetik az élő vízimozit.

Óriásablak

Illusztráció: SeaWorld

A SeaWorld persze nemcsak szórakoztató központként működik majd, hanem komoly tengeri kutató- és mentőbázisként is, ahol a Perzsa-öböl tengeri ökoszisztémáját is vizsgálni fogják, míg a veszélyeztetett élőlények számára akár menhelyként is működhet a medence. A vendégek regisztráció után beléphetnek a kutatóközpontba, ahol a szakértők bemutatják, min dolgoznak és mit értek el addig a kutatásukban, de lehet egyedi oktatási-tanulási programokat is kérni, amin szívesen látják a helyi és nemzetközi iskolák tanulóit és túracsoportokat is. Egyébként az Emírségekben ez lesz az első ilyen tengerbiológiai kutató intézmény.

Tengeri birodalmak

Illusztráció: SeaWorld

A tematikus park hat különböző részből áll majd, mindegyikben más-más típusú élővilágot szimulálnak, tehát egy-egy szektorban csak olyan fajok lesznek, amelyek a természetben is ugyanott élnek, és minden területhez tartozik majd iránymutatás, történetek, interaktív tanulási platformok, amelyekből megismerhetjük az elénk táruló élővilágot.

AMI MÉG ÉRDEKELHET