A sörfürdő tarol egész Európában

Tudtad, hogy Budapesten is van ilyen?

Sokan nem tudják, de Budapesten, Brüsszelben és már Strasbourgban is van sör spa szolgáltatás, de mit is jelent ez?

A koncepció nem új, azonban sokan még nem tudnak róla, hogy híres fürdővárosokban (vagy sörfőzdékben bővelkedő helyeken) akár ilyen szolgáltatást is igénybe vehetnek. Magyarországon a budapesti Széchenyi fürdőben és a Lukácsban lehet elmerülni a habzó nedűben. A Széchenyiben összesen 6 darab 2 személyes dézsa áll rendelkezésre. A BeerSpa vendégei egyenként ezer liter sörben fürdőzhetnek külön helyiségben 17 ezer forintért. Akik ennél kisebb gyógyfürdőbe vágynak, a Lukácsban is kipróbálhatják a sör spát, az pedig ugyanaz, mint a Széchenyiben.

Miből áll a sörfürdő

Fotó: Thermal Spa

A Széchenyi fürdő pontos leírása alapján nem igazi sört engednek a dézsába. „Az ezer literes dézsákat harminchat fokos, ásványi anyagokban gazdag gyógyvízzel és a sörfőzés természetes hozzávalóival (komló, árpa, maláta, sörélesztő) töltjük fel. Utóbbiakat összekeverjük egy speciális sörsóval, majd felöntjük sörhabbal, így eredményezve egy különleges, gyógynövényes fürdőt, ami legalább annyira jó a testnek, mint a léleknek." – írják a weboldalon. A nyugtató hatású, vérkeringést stabilizáló, bőrápló fürdőt minden vendég után leeresztik, majd fertőtlenítés után újra feltöltik a kádakat.

Sör-nagyhatalmak

Fotó: Chodovar

Az igazi sörnagyhatalmaknál eddig is volt ilyen wellness szolgáltatás, Szlovákiában, Pozsonyban például bármikor nyakig merülhetünk a habzó italban, a Beer Spa BBB-ben, ahol még számos más wellness szolgáltatás is van természetesen. A kicsi, de mély dézsákban nyakig ülhetünk a meleg sörben, és közben csapolhatunk magunknak egy korsó világos sört (a honlapon az árat nem tüntették fel).

Csehországban a Chodovar wellness landben nyújtanak még ilyen sör spa szolgáltatást – ebben a családi panzióban a 34 fokra melegített sörben relaxálhatunk és a hatás fokozásáért még gyógyfüveket is kevernek a fürdőbe. A vidéki sörfürdőért személyenként 690 cseh koronát, kb. 11 200 forintot kell fizetni és 3 deci hideg sört is kapsz.

Strasbourgi sörparti

Fotó: Taaka Beer Spa

Ha a cseh családi farm vagy a pozsonyi sörfőzde helyett egy szép, középkori, francia városban próbálnád ki ezt a mókát, akkor a strasbourgi Taaka Beer Spá a te helyed. A legújabb sörwellnessben 60 és 90 perces fürdőzést lehet választani, közben persze megkóstolhatjuk a helyi sört is. A fürdőzés egy személyre 60 percre 50 euró, a 90 perces turnus pedig 75 euró/fő, és ebben természetesen a sörfogyasztás is benne van.

AMI MÉG ÉRDEKELHET