A legjobb helyek a Dunakanyarban a DunakanyarGo szerint

A belföldi turisták második legkedveltebb helye a Dunakanyar, végre van térképünk, hova látogassunk el.

dunakanyar
Fotó: 123rf

Verőce, Kisoroszi, Visegrád, Szentendre, Zebegény és még számos település legszebb helyeire kalauzol el a DunakanyarGO térképe... A cél, hogy a látogatók, vendégek is jól informáltak legyenek és a Duna-parti települések, vendéglátóhelyek, strandok is élhetőek, nyugodtak és fenntarthatóak maradjanak hosszú távon.

Kell a térkép!

A DunakanyarGO és az Egymeder Csoport röviden és tömören megfogalmazta, hogy miért is jött létre ez az összefogás:

„Elvezetjük a látogatókat azokhoz a vállalkozásokhoz és élményekhez, amik valódi tettekkel segítik a régió fenntarthatóságát... Segítünk otthon hagyni az autót. Vonatra, hajóra és bicajra tereljük az ide látogatókat....Megmutatjuk a legizgalmasabb helyeket és segítünk ezekre vigyázni... Kiemeljük a legjobb helyeket. Ahol jó lenni, ahol jó enni...Programokat ajánlunk és mutatunk be." – írják magukról a weboldalon.

Mindenkire gondoltak

A Duna melletti településeknek és az ott lakóknak fontos, hogy ezek a csodás vízparti helyek ilyen szépek maradjanak, ezért olyan keresési szempontokat is figyelembe vettek, hogy biciklivel vagy tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthetőek legyenek a helyek, programok, gasztropontok. A térképen helyet kaptak gyerek- és állatbarát spotok, ingyenes programok, egész éveben látogatható látványosságok, olcsó és szabadtéri programok is. Na és persze a térkép alapján végigjárhatjuk a környék legjobb Duna-parti strandjait is a legnomádabbtól a kiépített, büfés partokig.

A DunakanyarGo Facebook-oldalát is érdemes követni, hiszen rengeteg olyan friss,helyi hírt is megosztanak, amit jó tudni, mielőtt útnak indulunk. Ha fontos számodra a környezettudatosság, és szeretsz belföldön utazni, kirándulni, akkor mindenképp érdemes beszerezned a térképet, hiszen nemcsak nyárok, de egész évben jól jöhet majd.

Egy ilyen tematikus oldalon sokkal könnyebb eligazodni, ha tudjuk, hogy helyiek, jó helyismerettel rendelkezők ajánlják a kirándulási útvonalakat, frissítik az információkat és a kis és nagy rendezvényekkel kapcsolatban is naprakészek, így megbízható és kiszámítható lesz a Duna közeli nyaralásunk vagy túránk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET