Nem vitás, a legkényelmesebb ülések már a Finnair gépein vannak

A finnek emelték a tétet a kényelmes repülés terén.

Fotó: Finnair

Az új belső dizájn a 60-as évek bútoraira emlékeztet, a kagylóülés és a lekerekített formák visszatérnek. Az új ülések nemcsak szuperül néznek ki, de olyan helytakarékosak is, hogy leesik az állunk.

A repülőtársaságoknál mindig is fejtörést okozott, hogyan lehetne egy gépen minél több luxusülést létrehozni, úgy, hogy az utasokat kellőképpen el lehessen szeparálni és legyen elég nagy az ágy. A Finnair is már régóta törekedett erre és a legújabb gépein a hosszú utakat már ezekben a menő új fotelekben tehetjük meg.

Gombnyomásra heverő

Fotó: Finnair

A kagylóformájú ülések kényelmes fotelek, ahol bőven van helyünk elterülni, komfortosan olvasni, filmet nézni vagy étkezni. De hogyan lesz ezekből a fotelekből 2 méteres ágy? Ezeknél az új üléseknél nem a dönthető háttámla megoldást használják, hanem a lábrészt hosszabbítják meg – ez az ágyvég benyúlik az előttünk ülő széke alá, mellé ferdén. Az új belső dizájn megálmodója, David Kondo formatervező azt állítja, hogy egy saját élettér érzetét akarta kelteni ezekkel az ülésekkel, ezért úgy tervezte meg azokat, mintha kis fészkek lennének.

Fotó: Finnair

Vége van az idegborzoló háttámla-döntésnek! Mostantól egy gombnyomásra, anélkül, hogy más utast zavarnánk, könnyedén nyugovóra térhetünk az ülésünkben. Nem kell semmit elpakolni, átalakítani, csak egy vékony matracot és ágyneműt kell a fekhelyre tenni és már alhatunk is leszállásig. Az ágyneműt és a törülközőt is a Marimekko divatcég tervezte, de erről még pár sorral lejjebb ejtünk néhány szót.

A Finnair Airbus A350 típusú járatain már idén tavasztól igénybevehetjük a modern, új üléseket.

A Premium Economyn sem sokkal rosszabb

Fotó: Finnair

Ahogy a fenti képen látszik a finnek adnak a dizájnra és a kényelemre, hiszen a sokkal olcsóbb, Preimum Economy osztályon is nagyon kényelmes ülésekben utazhatunk. Persze ez helytakarékosabb, kisebb és dönthető, de még ez is sokkal komfortosabb, mint a legtöbb repülőn.

Marimekko ajándékok

Akik a Finnair gépeivel utaznak a híres finn divatház, a Marimekko által tervezett termékeket kapnak. Éppen most vezetik be a Business Classon a Marimekko nyakpárnákat és törülközőket, sőt lehetőségünk van Marimekko neszesszerből szépítkezni a Premium Economyn és a Business Classon, amennyiben szükségünk van piperékre vagy füldugóra. A kozmetikai táskát 8 féle dizájnnal gyártották, a törzsutasok akár össze is gyűjthetik mindet.

AMI MÉG ÉRDEKELHET