Gyereknap szabadon – Programok a hétvégére

A járvány enyhülésének köszönhetően a szigorítások is enyhültek, sok a programlehetőség.

Fotó: Getty Images

Idén május 30-án ünnepeljük a gyereknapot, ennek apropóján rengeteg program közül válogathatunk.

Vattacukor és állatmegfigyelés Budapesten és Nyíregyházán

Fotó: Facebook

Az új cápamedence a Nyíregyházi Állatparkban

A Budapesti Állatkert egy pici elefántborjúval büszkélkedhet, míg a Nyíregyháza Zoo-ban megnyílt az új India-ház, ahol mangrove mocsár és a cápamedence is van. A gyereknapi hétvégén minden állatkert a szokásosnál jobban felszerelten, extra élménnyel várja a gyerekeket, így fagyizással, vattacukor evéssel is teljes lehet az állatkerti program.

Minden egy helyen a debreceni Kultúrparkban

Fotó: Facebook

Debrecen május utolsó hétvégéjére megnyitja a legtöbb szórakoztató helyét: az idén 60 éves Nagyerdei Kultúrparkban (Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark) rengeteg gyerekprogram várja a kicsiket. A gyermeknapi hétvégén vidámparki virtuális kalandokban lehet részünk az új 10D moziban és a szórakoztató testmozgási lehetőséget kínáló Icarosban, de visszatér a kínálatba a gyermekek nagy kedvence, a pónilovaglás is. Emelett debreceni hobbimodellezők is kiállítják az autómodelljeiket. Igazi nagyágyú lesz az Apollo-X, amely egy űrhajó-szimulátor. Állatkerti, illetve vidámparki belépővel valamennyi programelem megtekinthető, gyermeknap alkalmából pedig az intézmény ajándék kisvasúti körrel kedveskedik minden 14 év alatti látogatójának.

7 próba Szentendrén

Illusztráció: Facebook

A Szentendrei Kulturális Központ hívja 7próbás városi sétára a családokat, de legfőkébb a gyerekek közreműködésére számítanak. A felhívásban így csalogatják a vendégeket: „Legyél te hetedhét Lurkócia királya! Május utolsó vasárnapján ünnepelnek a gyerekek. Fontos, hogy Szentendrén is boldogok legyenek! E célból a város egy hétpróba színtere. Király lehetsz a végén, ezért mindenképp elgyere!" Május 30-án 10-től 17 óráig tart a 7próbás kaland, amely során Lurkócia Birodalmában kell kiállni a játékos próbákat.

Csillámporos édességbirodalom a belvárosban

Illusztráció: Facebook

A Sugar! shop cukrászda a gyereknapi hétvégén nemcsak az új teraszát és az új partiszobáját avatja fel, hanem rengeteg újdonsággal is várja a gyerekeket, ahogy írják: „Animátoraink is készülnek különféle játékokkal, csillámtetkóval, arcfestéssel, emellett különböző meglepetésajándékok is várnak! Lesz sok-sok lufi, új friss gyümölcsös sütik, jeges fagyishake, izgalmas fagyikehely és kávés finomságok – cukormentes és vegán változatban is!"

Halász Judit és Csiribiri Sóskúton

Fotó: Facebook

El lehet képzelni Halász Judit nélkül a gyereknapot? Nem igazán! Sok elmaradt koncert, majd online koncert után végre élőben lehet látni és hallani, persze a megszabott 500 fős nézőszámban korlátozva. Halász Judit megzenésített versekből készült dalain több generáció is felnőtt már, és csak hálásak lehetünk, ha még hallhatjuk élőben, főleg ebben a járványidőszakban. A koncert Sóskúton lesz a Karavella színpadán május 29-én, jegyeket a jegy.hu-n lehet vásárolni.

Utazó élménypark Budapesten

Fotó: Facebook

Mini vidámpark a 15. kerületben

Utazó élménypark néven mini vidámparkkal várja a gyerekeket a Szabó Group a 15. kerületben. A szülőknek is jó kis nosztalgia lesz a dodgem, a céllövölde, a kisvasút, a körhinták, az ugrálóvárak és az XXL hinta és persze a vattacukor. Vasárnap már 10-től indulhat a móka egészen este 10-ig.

AMI MÉG ÉRDEKELHET