5 olcsó hűtőtáska strandoláshoz és kiránduláshoz

Végre sokat lehet kint lenni és kint enni.

jég hideg üdítő
Fotó: Shutterstock

Hideg üdítő, zamatos zöldség, gyümölcs és friss szendvicsek, saláták – ezekkel a legjobb nyáron útnak indulni, ha a hűvösebb hegyekbe kirándulnánk vagy a napsütötte strandra vágynánk. Már írtunk arról, mit vigyél magaddal, ha piknikezel, most arra adunk tippeket, milyen hűtőtáskában vidd magaddal a finomságokat.

Szabad a kéz

Fotó: Decathlon

A hátizsák fazonú hűtőtáskák azért nagyon praktikusak, mert mindkét kezed szabad marad, amiben vagy cipelhetsz más holmikat, pl. napágyat vagy biztonságosan kapaszkodhatsz felfelé a hegyoldalon. Ha sokat kirándulsz tavasztól őszig, akkor mindenképp ezt a fazont válaszd! Több méretben is kapható a Decathlonban, ár-érték arányban mindenképpen érdemes ezt a kisebb, olcsó verziót választani. (A 10 literes fazon 7990 Ft)

Kis helyen

Fotó: Tchibo

3 az 1-ben táska: egyszerre bevásárló-, piknik- és hűtőkosár, ráadásul nagyon praktikus szerkezet, mert üresen laposra össze lehet csukni. Ez a könnyű vázas Tchibo kosár inkább klasszikus piknikhez és strandoláshoz jó, de arra tökéletes, akár egy nagy tálca süti vagy szendvics is elfér a dobozokra halmozva benne. (7995 Ft)

Elegánsan mindenhova

Fotó: Jysk

A Jysk 19 literes Myra elnevezésű hűtőtáskája elsőre nem is néz ki annak, ami, inkább egy elegáns golf- vagy krikett-kiegészítőnek tűnik. A könnyű vászon anyag rengeteg ételt és palackot elnyel, de arra figyelj, hogy emiatt sok jégakku is kell bele. (6000 Ft)

Két főre

Fotó: Ikea

Ha nem akarsz sokat cipelni, éppen csak kettőtök ebédjének és üdítőnek kell hely, akkor ilyen kicsi hűtőtáskát válassz! Fölösleges ennél több ételt bárhova cipelni, ha nem egésznapos a program. Az Ikea Sommarflox táskája 26x19x19 cm, így uzsonnás táskának is használható gyerekeknek nyári táborokban. Ha azt veszed alapul, hogy egész évben tudod használni, akkor mindenképp olcsó és praktikus megoldás. (3990 Ft)

Dizájnos profi

Fotó: termoszbolt.hu

Ez a Thermos márkájú hűtőtáska nemcsak szép színes, de nagyon megbízható is, hiszen a gyártó hőtárolós termékekre szakosodott. A válltáska 14 literes, tehát egy 4-5 fős család étele és itala is kényelmesen elfér benne. A többrekeszes, profi hűtőtáska szigetelése majdnem fél centi vastag, de ha hosszabb ideig (fél-egész nap) szeretnél benne ételt tárolni, akkor mindenképp tegyél bele több jégakkut is. (6890 Ft)

Ezeket ellenőrizd vásárláskor:

  • Mindig megbízható, garanciális márkát válassz, nem ér meg néhány ezer forint megspórolása egy gyomorrontást.
  • Minden hűtőtáska oldalát valamilyen hőszigetelő anyag borítja, a táskákét egy fémfóliás anyag, a ládák oldala kemény műanyag, de azt mindig nézd meg, hogy a belső rész nem sérült-e, a varrások mindenhol tökéletesek-e.
  • Ha textilpántos verziót választasz, akkor ellenőrizd, hogy a pánt, a varrás és az anyag erős-e. Hiába nagy a hűtőhátizsák, ha majd nem bírja el azt a sok ételt és palackot, amit beleteszel...
  • Teszteld! Vedd fel, cipeld egy kicsit, hogy kényelmes-e, hiszen olykor sokáig vinni kell majd.
AMI MÉG ÉRDEKELHET