Az 5 legjobb családbarát kemping az országban

Zárjátok a nyarat egy mini, kempinges vakációval!

Fotó: Shutterstock

Még nincs késő pár napot eltölteni vízparton, kicsit nomádabb, de igényes környezetben. Mutatjuk is a legjobb családbarát kempingeket, ahova babával és nagyobbakkal is mehetünk.

Jufa Vulkan Resort Kemping**** – Celldömölk

A dunántúli üdülőhelyen 56 nagy lakókocsi-beállóhely, 12 sátorhely, 18 állandó kempingezőhely, és akár 6 fő befogadására alkalmas mobilház is kérhető, aminek ára tartalmazza a Vulkán fürdő használatát, a fürdőköpeny-, a törölköző- és az ágyneműhasználatot. Szuper játszóterek és grillvendéglő emeli még magasabb szintre a nyaralást, de természetesen főzésre is van lehetőség. A csemetéket igazi vízi paradicsom várja a gyermekvilág óriáscsúszdával, a 8 darab medencével, a felnőtteket pedig szaunával, wellness-kezelésekkel és masszázsokkal kényeztetik. A gyógy- és termálmedencék vízfelülete 1600 m², illetve több zarándokút és számos túraútvonal fedezhető fel a közelben.

Balatontourist Napfény Kemping – Révfülöp

Fotó: Facebook

A kisbabások körében a Balaton északi partján található kemping a legkedveltebb. A saját stranddal rendelkező helyen homokos mini lidó várja a csöppségeket, úszóstéggel, gyerekmendencével és játszótérrel. A legnagyobb kényelem érdekében új családi fürdőszobát, illetve baba-mama szobát is kialakítottak, főszezonban pedig animációs programokkal és Kemping napokkal szórakoztatják a csöppségeket. Érdemes több gyerekes baráttal együtt nyaralni, ugyanis aki épp nem babázik, az vízi kosárlabdázhat vagy SUP-ozhat. Bérelhetünk berendezett sátrat, többféle méretű mobilházat, különböző nagyságú hagyományos - és vízparti parcellát, illetve sima sátorhelyet.

Sellő Kemping – Balatonboglár

Gyorsan ugorjunk át a déli partra, ahol a család négylábú barátja sem szorul ki a nyaralásból, hiszen ez a kemping kimondottan állatbarát. A Sellő Kemping saját homokos stranddal és horgászhellyel rendelkezik. Modern, higiénikus vizesblokkok, jól felszerelt konyhák és játszóterek gondoskodnak a kényelemről, kikapcsolódásról. Aki nem szeretne sátrazni, a jól felszerelt bungalók közül is választhat, és főszezonban ahelybe hozott pékáru, zöldség- és gyümölcspiacon is bevásárolhat. Mozgássérült vizesblokkokkal, konyhával és kerti grillel várják a nyaralókat, sőt lehetőség van hűtő, mosógép, illetve asztalitenisz bérlésre is.

Fotó: Shutterstock

Barack Thermal Resort/Kemping – Tiszakécske

A 1,5 hektáros területen elnyúló, állatbarát kemping 104 parcellával várja vendégeit a szépen karbantartott, parkosított környezetben. Innen közvetlen átjárás biztosított a gyógy- és élményfürdőbe, ahol minden generáció megtalálja a saját örömét. A nagyobb gyerekek egész nap az óriáscsúszdás medencében játszhatnak, a kicsik egy melegvizű, csúszdás kalandmedencében, míg a babák a bébimedencében pancsolhatnak. A nem mindennapi csúszdaparkban többféle lecsúszópálya is található, ahol a bátrabbak kipróbálhatják az ún. kamikaze csúszdát, amin 60-70 km/h sebesség is elérhető.

Tisza Camping & Kikötő – Rakamaz

Ezt a helyet inkább nagyobb gyerekekkel ajánlott felkeresni, akik szívesen eveznek, érdekli őket, milyen érzés motorcsónakkal szelni a vizet és alig várják, hogy a kemping saját kalandparkjában próbára tegyék magukat, vagy nagyokat tekerjenek a környéken. A kemping elég rejtőzködő, ami ebben az esetben nem baj, hiszen gyönyörű, fás környezet öleli körbe, kilátással a közeli Tiszára. A retro hangulatú, de cseppet sem elhanyagolt szálláshelyen lehetőség van sátrazásra és lakóautózásra is. Aki időben foglal, az még elcsípheti a 8 db szoba egyikét, amelyben 2 db emeletes ágy található.

Szöveg: Sinkó Edit

AMI MÉG ÉRDEKELHET