Az 5 legjobb családbarát hajós utazás, ha vízen nyaralnál

Itt minden a gyerekekről szól! Na és a szülők pihenéséről...

hajó utazás gyerek
Fotó: Shutterstock

Miért ne lehetne nagyokat játszani, új dolgokat tanulni és sokat pihenni, miközben a vízen körbejárjuk a világot? Most olyan hajós utazásokat ajánlunk, amelyek egészen biztosan az egész családnak életre szóló élményt nyújtanak, és közben a szülők tényleg tudnak pihenni a vakáció alatt.

Igazi mesevilág

youtu.be

Introducing The Disney Wish | Disney Cruise Line

A Disney összes hajóútja varázslatos, de a legújabb, a Disney Wish fedélzeti szórakozási lehetőségei mindent visznek, és egészen elképesztő mesevilágba csöppennek itt a gyerekek. Ezen a hajón garantáltan nincs hiány az eseménydús vacsora- és show-élményekből, amit a felnőttek is ugyanúgy élveznek. Különösen dicsérik a Worlds of Marvel és az Arendelle: A Frozen Dining Adventure, illetve Star Wars Hyperspace Lounge című előadást – jól látszik, hogy a kislányokra és a kisfiúkra is külön gondolnak a szervezők. A látványos műsorokon kívül felfújható ugrálókkal, akadálypályákkal, játékos ételkészítéssel és megannyi programmal készülnek, gondolva az egészen picikre és a nagyobb csemetékre is.

Minőségi élmények

A Princess Cruisest a 80-as évek klasszikus tévésorozata, a Szerelemhajó (1976) ihletette, és ma már évente több mint 2 millió utast fogad. A gyerekbarát Caribbean Princess 2017-ben átfogó felújításon esett át, még inkább felkészülve a kiskorú vendégekre. Az átépítés során arra is figyeltek, hogy a kabinok minél messzebb essenek a szórakozási pontoktól. A közel 304 méter hosszú és 18 fedélzettel rendelkező Caribbean Princess egy nagy és forgalmas hajó, mégsem túlzsúfolt. Természetesen a felnőttekre is gondoltak, ha egy kis nyugalomra vágynának: a 17. fedélzeten csak ők vehetik igénybe a csodás (és csendes) napozóteraszt. Ezen a hajón különösen figyelnek a minőségi programokra: művészeti előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal, hangszerleckékkel és igényes színpadi show-val várják a nyaralókat. Aki pedig csak napozna és medencézne, azt is megteheti, ha tud választani a négy medence és a számos napozóterasz közül.

Lélegzetelállító kilátás

Miért a Norwegian Joy az egyik legjobb családbarát hajótársaság? Először is, a gyerekektől soha nem hallani azt a szót, hogy „unatkozom”, másrészt a hajó kilátóterme 180 fokos panorámát kínál, hogy minél jobban elmerülhessenek a vendégek a végtelen tájban. Itt van kétszintes gokart pálya, lézerharc, minigolf, vízipark, csobbanó pálya és sok-sok gyerekklub. A kikötőben vagy a hajón eltöltött játéknap után a családok élvezhetik az ízletes és bőséges vacsorát, amelyet a 80-as évek kultikus filmje alapján készült, Gumiláb című musical élő előadása követ.

A tinik örömére

youtu.be

Wonder of the Seas | Now Sailing from Port Canaveral

A Royal Caribbean Oasis hajóinak legnagyobb és legimpozánsabbika 2022 elején debütált, és azonnal felröppent a hír, hogy ez lesz az egész világ leggyerekbarátabb tengerjáró hajója. A 340 méter hosszú és 18 fedélzettel rendelkező Royal Caribbean’s Wonder of the Seas óriási teret biztosít családok számára – akkor is, ha pihennének, és akkor is, ha inkább szórakoznának. A fedélzeten két külön, kizárólag a tizenévesek számára fenntartott helyiség megkönnyíti a tinikkel való nyaralást. Sőt, a 16 éves és annál idősebb fiatalok még egy hatalmas, csak a nekik fenntartott pezsgőfürdőt is élvezhetnek, amely szó szerint a hajó pereme fölé nyúlik a Wonder of the Seas 15. fedélzetén. Az általános iskolásoknak, de még a legkisebbeknek is elég jó dolguk van. A nagyobb gyerekek számára van egy hatalmas, több fedélzetet átfogó játszótér, a Wonder Playscape, a legkisebb utasok pedig az Adventure Ocean a mászókákkal (bőven) ellátott játszótéren mozoghatják le magunkat. AWonder of the Seas az egyik legcsodálatosabb családi lakosztállyal rendelkezik – két szintes térrel, a lakosztályban található csúszdával és pingpongasztallal várja a családokat.

Luxus és oktatás

youtu.be

Celebrity Equinox Ship Tour

A Celebrity Equinox azokat az idősebb gyermekkel rendelkező családokat vagy többgenerációs csoportokat szólítja meg, akik luxus családi hajóutakat keresnek. A Celebrity Camp at Sea gyerekprogramja változatos és folyamatosan változó tevékenységsorozatot kínál, hogy „soha ne legyen kétszer ugyanaz a program”. A Phillip és Patricia Frost Tudományos Múzeummal együttműködve olyan fontos témákban tartanak előadásokat, mint például a planktonok fontossága a Föld óceánjaiban. A Celebrity családi hajóútjainak egyéb gyerekbarát programjai közé tartoznak az üvegfúvó tanfolyamok és bemutatók, valamint a Lawn Club valódi füvön játszott gyepjátékok, mint például a krokett és a bocsa.

Szöveg: Sinkó Edit

AMI MÉG ÉRDEKELHET