Ezek lesznek 2024 legjobb úti céljai a szakértők szerint

Kiváló alternatívák a legfelkapottabb célpontok helyett.

bali, indonézia
Shutterstock

2023-ban sem csökkent az utazási kedv, és az előrejelzések szerint a növekvő tendencia jövőre is folytatódni fog. 2024-re kanyarodva a Huffington Post megkérdezett több utazási szakértőt is, akik a várható előrejelzések alapján összeállítottak egy listát a következő év felkapott utazási célpontjairól. A gyűjtésben 27 úti cél szerepel, mi most ezek közül választottunk ki 6, viszonylag könnyen elérhető célpontot, amit érdemes lehet felfedezni jövőre – vannak köztük egészen radar alatti helyek is

​Tbiliszi, Grúzia

Shutterstock

Tbiliszi, Grúzia

Az Európa és Ázsia találkozásánál elhelyezkedő Grúzia fővárosa, Tbiliszi a kultúrák valóságos olvasztótégelye – változatos építészetével, kanyargós, macskaköves utcáival és autentikus éttermeivel minden utazó számára tartogat valamilyen meglepetést.

A főváros mellett érdemes az ország varázslatos tájaival is megismerkedni. Akár valamelyik kiváló borvidéket keressük fel, akár túrázunk vagy kempingezünk, esetleg a Fekete-tenger partvidékén pihenünk, egészen biztos, hogy Grúzia 2024 egyik legegyedibb, radar alatti célpontja lesz.

Ezt ovlastad már? A National Geographic ezt a 30 úti célt ajánlja 2024-re, ha egy kis izgalomra vágyunk

​Bali, Indonézia

Fotó: Unsplash/Sebastian Pena Lambarri

Bali, Indonézia

A szakértők szerint Indonézia 2024-ben valószínűleg népszerűbb lesz, mint valaha, mivel egyre többen keresnek izgalmas ázsiai úti célokat, Délkelet-Ázsia legnagyobb szigetvilága pedig az egyik legjobb választás.

Az érintetlen strandjairól, kiváló ár-érték arányú szállásairól és spirituális közegéről híres Bali a kulturális gazdagság és a trópusi kikapcsolódás egyedülálló kombinációját nyújtja. Az indonéz sziget napsütötte partjai és smaragd rizsteraszai megnyugtató környezetet teremtenek, a helyi piacok és a kulturális lehetőségek pedig garantáltan izgalmat csempésznek majd a mindennapokba.

Boroszló, Lengyelország

Shutterstock

Boroszló, Lengyelország

Bár Boroszló (vagy Wroclaw) még mindig megbújik az olyan népszerűbb lengyel úti célok árnyékában, mint Krakkó, Varsó vagy Gdansk, ez lassan, de biztosan változni látszik – különösen a költségvetés-tudatos utazók körében.

Boroszló a régió legjobb gasztronómiáját és éjszakai életét kínálja rendkívül kedvező áron, így a nyolcszáz éves történelmi múltra visszatekintő, gyönyörű építészetű város mindenképp legyen a listánk elején, ha jövőre Lengyelországba mennénk.

A turisztikai szektorban ezekre lehet számítani: 6 utazási trend, ami meghatározhatja a 2024-es turizmust

Tirana, Albánia

Shutterstock

Tirana, Albánia

Ha Európában maradnánk, de radar alatti helyre vágynánk, könnyen elmenekülhetünk a turisták tömege elől Albániában. A régió az egyik leginkább titokban tartott európai célpontnak számít – bárt ez már nem sokáig lesz így, szóval 2024 lehet a legjobb időpont egy tiranai utazásra.

A fővároshoz közel eső riviéra gyönyörű strandjai és a nyugati országokhoz képest lényegesen olcsóbb árak nagyszerű kisköltségvetésű nyári célponttá teszik Albániát.

Ha Albániát választanád jövőre, itt egy kis segítség: Barátságos, megfizethető, változatos hely? Albánia!

Isztambul, Törökország

Fotó: Desert Morocco Adventure / Unsplash

Isztambul, Törökország

Isztambult Európa legnépesebb városának szokás nevezni, de valójában csak részben fekszik kontinensünkön: félig Ázsiában található, ez pedig a kelet és nyugat kapujaként is ismert város kultúrájára is hatalmas hatással van.

A régió legfontosabb légiközlekedési csomópontjáról van szó, ezért kifejezetten gyorsan és kényelmesen eljuthatunk Isztambulba – ráadásul sok utazó szerint itt található a világ egyik legnyüzsgőbb éjszakai élete is.

A területek érdekében: Úti célok, amiket a szakértők szerint inkább kerüljünk el 2024-ben

Tromsø, Norvégia

Shutterstock

Tromsø, Norvégia

Azok az utazók, akik 2024-ben valami szokatlanra vágynak, előszeretettel választják ezt a norvég várost. Ez már csak azért sem véletlen, mert a NASA szerint a következő év ritkán látott csillagászati eseményeket tartogat a napfogyatkozástól a nagyszabású csillaghullásig, Tromsø pedig kiváló hely egy hasonló jelenség, a sarki fény megfigyelésére.

Emellett bálnalesre is mehetünk, és kutyaszánozáson is részt vehetünk Norvégia egyik legészakibb városában, amelynek egészen enyhe az időjárása ahhoz képest, hogy az Északi sarkkörön túl fekszik.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET