10 megdöbbentő apartman, amit viccből bérelnénk csak

Legtöbbször az Airbnb biztos siker, de ha extrém szállást keresünk, akkor sem kell csalódnunk.

Fotó: Airbnb

Ha te is azok közé tartozol, akik apartmanban szeretnek megszállni, akkor biztosan használod az Airbnb online piacterét, ahol hely és idő alapján szuper szállások között böngészhetsz. Nos, a kínálók között is vannak furcsa ízlésű szállásadók, akik igen érdekesen kivitelezett apartmanokat, házakat tesznek fel az oldalra vagy éppen olyan luxus szálláshelyeket, amit kevesen tudnak megfizetni. Most ilyen különleges szállásokat mutatunk be!

Igaz, most egy szimpla utazás megszervezése is izgalmas és kihívásokkal teli: rengeteg szabálynak kell megfelelni, igazolásokat intézni, PCR-tesztre menni, de ha ennyi izgalom nem lenne elég, akkor a szállások között is találhatunk olyanokat, amelyek kalandosabbá teszik a nyaralást. Mit nekünk reptéri késés vagy elvesztett orvosi igazolás, ha egy pónival lakhatunk a pajtában vagy repülőből kialakított apartmanban alhatunk?

1. Pilótafülke hálófülke

Fotó: Airbnb

Bizonyára te is sokszor aludtál már repülőn, de nem kisgépből kialakított „lakórepülőn"! Ez a franciaországi, Saint-Michel-Chef-Chef-i szállás egy teljesen felszerelt apartman, olyan, mint egy lakóautó, csak éppen nem gurul. Egy éjszaka ára ezen a bizarr repcsin 108 dollár.

2. Első osztályon

Fotó: Airbnb

Ez a 2 fős, 1 hálószobás elsőosztályú vonatkocsiból átalakított angliai (Lake District Nemzeti Park) szállás egy igazi kuriózum. Kellemes beltér, csodás környezet, ahol még a történelem is megérint, hiszen egy 50-es évekbeli vonatkocsiban alhatunk, amelyet korhű stílusban újítottak fel. A vonatos szállás egy éjszakára 197 dollár.

3. Helló, hó!

Fotó: Airbnb

Ha már hiányolod a hideget, akkor tervezd meg a téli vakációdat: ez a lappföldi, 6 fős iglu szuper lehet egy baráti vagy családi kiruccanáshoz. Csak kilépsz a hókunyhó ajtaján és eléd tárul a sarki fény. A finnországi Lucky Ranchen ez a szállástípus 88 dollár egy éjszakára.

4. Pónival egy fedél alatt

Fotó: Airbnb

Az utóbbi 10 évben nagyon divatos pajtákat átalakítani kisháznak vagy szállásnak, na de állatokkal? Ez az Airbnb-szállás kizárólag nagy állatbarátoknak való, hiszen a szépen átalakított pajtán osztozkodnunk kell a 10 éves mini pónival, Basillel. A nottinghamshire-i tanyán épült furcsa szállás 4 fős és főleg olyan családoknak ajánlják, ahol vannak kicsi gyerekek, akiknek szüleik szeretnék megmutatni a vidéki élet szépségeit. Egy éjszakára 200 dollárt kérnek a szállásért.

5. Kagylóvilla

Fotó: Airbnb

A mexikói Isla Mujeresben van ez a kagylóformájú luxusvilla. A Casa Caracol nevű szállás 2 hálószobás, ideális egy 4 fős családnak. A cancúni reptértől 20 perces autóutat kell csak megtennünk, hogy elérjük ezt a szikla tetejére épített tengeri tematikájú szállást – nemcsak kívül, belül is minden kagylóformájú.

6. Zebra szafarisátor

Fotó: Airbnb

Ez a dél-afrikai 2 hálószobás magánszállás tökéletes arra, hogy napokig csak a természetet figyeljük. A szálláson van fürdőszoba, konyha, terasz és egy úszómedence is, ahonnan csendben figyelhetjük az elvonuló zebrákat, vándorantilopokat és zsiráfokat. A szafariszállásért egy éjszakára 150 dollárt kell fizetnünk.

7. Wilton-kastély

Gondoltad volna, hog Airbnb-n kivehetsz egy egész palotát? Tiéd lehet egy egész 19. századi kastély egy éjszakára 1600 dollárért, és ez a kastély még nem is kifejezetten luxusszállás, csak egy elegáns szálláshely. 14 vendégnek, 7 hálószobával kényelmes szállás, de nincs személyzet, azaz a menő konyhában neked vagy a társaságnak kell főzni. A kastély Írországban van, csodálatos, változatos természeti adottságokkal.

8. Minimalista itHouse

Fotó: Airbnb

Ez a dél-kaliforniai minimalista nyaraló a Joshua Tree Nemzeti Parktól csak fél óra autóútra van és kb. ennyit is tud, azon kívül, hogy elképesztő a dizájnja. A 2 szobás, 4 fős Off-grid itHouse névre keresztelt szállás minden négyzetcentimétere pontosan megtervezett és szépen kivitelezett. Az üvegfalakon egész nap bámulhatjuk a sivatagot, még a hálószobák is a sivatagi növényekre néznek. Digitális detoxhoz, teljes elvonuláshoz tökéletes, minimum 3 éjszakára bérelhetjük ki, ami 2000 dollárba kerül.

9. A csizma

Fotó: Airbnb

És akkor jöjjön e sok szépség után egy vizuális katasztrófa, a The Boot nevű, csizma alakú ház, amelyet mesebeli szállásként hirdetnek. Enteriőr terén egyébként nem ilyen rossz a helyzet, mint ahogy a homlokzat alapján gondolnánk. Az új-zélandi csizmaház a Kahurangi Nemzeti Park közelében van, tehát gyerekes, természetjáró családoknak akár remek szállás lehet. Ez a ház egy éjszakára 210 dollár.

10. Beagle bungaló

Fotó: Airbnb

Ha csizmaház lehet, akkor kutya alakú is! Ez az idahói szállás tökéletes egy 4 fős családnak, és talán nem meglepő, de a család kutyusának is, hiszen kutyabarát szállás. Ahogy a külsőre, úgy a belsőre is kutyás dizájn jellemző, minden csont vagy ebformájú, de legalább a kutya fejéből szuper panoráma nyílik a közeli hegyekre... Egy éjszaka 132 dollárba kerül.

AMI MÉG ÉRDEKELHET