2024.01.21
Így készítsünk Michelin-csillagos sült csirkét a díjazott séf szerint
Ropogós bőr, szaftos belső.
Fotó: Cisco Lin / Unsplash
A sült csirke valahol olyan, mint a húsleves: mindenkinek megvan rá a jól bevált receptje. Ha viszont arra vetemednénk, hogy felrúgjuk egy kicsit a megszokásokat, akkor mindenképpen érdemes Lisa Goodwin-Allen Michelin-csillagos séf receptjével megtennünk ezt.
Az angliai Lancashire-ben található Michelin-csillagos Northcote, valamint a londoni The Stafford étterem executive séfje elárulta, ő hogyan készítené el a legjobb sült csirkét.
A Vince írásában arról olvashatunk, hogy a séf szerint az egyik legfontosabb tényező, hogy minőségi csirkét válasszunk. Tanácsa alapján javasolt a csirkét sütés előtt 30 perccel kivenni a hűtőből, hogy mire a vágódeszkára kerül, szobahőmérsékletű legyen.
A Maldon sóvirágot is kipróbálhatjuk húsokkal: Csillogós, gourmet és extrafinom: már itthon is imádják a piramis alakú fűszert
Hozzávalók:
Ezt követően már nem lesz nehéz elkészíteni Goodwin-Allen receptjét, melyhez a következő hozzávalók szükségesek:
- 1 egész csirke (1,4 kg)
- 100g kockára vágott hagyma
- 140g kolbászhús
- 100g finomra vágott füstölt szalonna
- 100g briósból nyert zsemlemorzsa
- 100g vaj (olvasztott)
- 1 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 2 teáskanál apróra vágott kakukkfű
- 2 csipet só
Így készítsük el:
Fotó: Claudio Schwarz / Unsplash
- Melegítsük elő a sütőt 120 fokra.
- Vegyük ki a csirkéből a villacsontot úgy, hogy a csont mindkét oldalán egy kis vágást ejtünk. Kissé vágjunk bele a húsba (karcoljuk meg), hogy a csont felszínre kerüljön. Óvatosan lazítsuk meg a csirke bőrét a mellen és a combokon.
- Tegyük a kockára vágott hagymát egy kis serpenyőbe, adjunk hozzá egy csipetnyi olívaolajat és közepes lángon dinszteljük 1-2 percig, amíg megpuhul, majd vegyük ki és tegyük félre.
A pörkölttel is tudunk trükközni: Nem gondolnád, de egy hétköznapi fűszer új szintre emeli a marhapörköltet
- Ezt követően egy közepes méretű tálba tegyük a kolbászhúst, a finomra vágott szalonnát, a zsemlemorzsát, az olvasztott vajat, az apróra vágott fokhagymát és a kakukkfüvet. Adjuk hozzá a hagymát, 2 jó csipet sót, és keverjük össze alaposan.
- Osszuk a keveréket ketté. Az első felét tegyük a csirke üregeibe. Fogjuk a második felét, tegyük egy nyomózsákba, vagy óvatosan a kezünkkel helyezzük a tölteléket a bőr alá, a kezünkkel irányítva, hogy egyenletesen befedje a mellet és a combot, vigyázva, hogy ne szakadjon be a bőr.
- Végül tegyük egy tepsibe, és a sütőben 1 óra 20 percig süssük. Ha letelt az idő, vegyük ki a csirkét, hagyjuk 15 percig pihenni. Végül tegyük vissza a 200 fokra feltekert sütőbe és pihentessük a csirkét nagyjából 15 percig.
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!
From Your Site Articles
- Kihívója akadt az Aperol Spritznek: ezek az ételek és italok tarolhatnak 2024-ben ›
- Kolumbiától Indiáig: 5 szokatlan forró csoki recept, ha felborítanánk a hagyományokat ›
- 5 forró koktél a télre, hogy ne csak a radiátor melege fűtsön ›
- 4 bizarr vietnámi étel, ami a legbátrabb gasztrokalandorokat is próbára teszi ›
- Elkelt az a menüsor, amit a Titanic utasai fogyasztottak közvetlenül a tragédia előtt ›