Ismered a magyar borokat és a történetüket?
Kékfrankos, bikavér, szürkebarát, kadarka – jól ismert nevek, de vajon mi van mögöttük?

Mitől lesz különleges az aszúbor? Hány borvidék van hazánkban? Mit nevezünk asztali tájbornak? Mi magyarok rengeteg bort termelünk és fogyasztunk, de az exportunkra is büszkék lehetünk: az Európai Unióban a hatodikok vagyunk bortermelésben, s csak olyan bortermelő nemzetek előznek csak meg minket, mint mondjuk Olaszország, Franciaország, Spanyolország vagy Portugália. Ilyen adottságok mellett illik tehát tisztában lenni néhány boros alapvetéssel.
Magyarországról a legtöbb turistának két dolog jut eszébe a termálvizek és a borok. Előbbiről már készítettünk egy kvízt, most pedig borvidékeink, ikonikus boraink és különleges borkészítési technikáink kerültek sorra. Olyan érdekességeket is belevettünk a játékba, amelyeken még a legszakavatottabb borimádók is elgondolkodhatnak...