Zenei fesztiválok, amiket nem szabad kihagyni idén nyáron

Van köztük nagy és kicsi, családias is. Melyiket választod?

plázs siófok
Fotó: Plázs

Jó zene, kellemes hangulat, örök emlékek – ezekért járunk minden nyáron egyik fesztiválról a másikra. Ezúttal az idei zenei fesztiválokból állítottunk össze egy gyűjteményt, hátha még nem tudod, merre indulj bulizni.

Parti után chill: Szellősréti Kisfesztivál (augusztus 25-28.)

Fotó: Szellősréti Kisfesztivál

Ilyen mesés környezet vár a Szellősréten

Balatonföldvártól negyedórára van egy csodálatos kis falu, Bálványos, ahol megrendezik az első hazai „közösségi” fesztivált. Mit is jelent ez pontosan? A közösség ereje (a Brancs Közösség) hívta életre a hazai fesztiválpaletta legújabb chill fesztiválját, ahol koncertek, workshopok várnak, a Mozinet Kisfesztivál keretében az elmúlt évek filmsikereiből válogatnak, és beszélgetni is lehet majd az alkotókkal. A Szellősréti Kisfesztivál négy napja alatt nemcsak szuper koncerteket hallhatsz, de a természet közelségének köszönhetően a madarak csicsergését is.

Egész nyáron dübörög: Plázs, Siófok

Fotó: Plázs

A Balaton fővárosában, Siófokon egész nyáron tart a parti. A Plázson pünkösd óta nyár van és egészen szeptember 3-ig tart. Folyamatosan nagy nevekkel várják a bulizókat, idén nyáron színpadra lép többek között a Neoton Família, Halott Pénz, Carson Coma, Rúzsa Magdi, Majka, Kowalsky meg a vega, plusz olyan DJ-k is műsoron lesznek, mint Deborah de Luca, Metzker Vikória, Coronita All Stars Balaton.

A fix pont: Sziget fesztivál (augusztus 10-15.)

Fotó: SzigetVégre újra Sziget!

Billie Eilish, David Guetta, Florence + the Machine, Imagine Dragons – ezek az idei Sziget legnagyobb nevei, de a Nagyszínpadon lesznek magyarok is: például a Halott Pénz, a Carson Coma és Dzsudló. Ilyen erős line-upja már régóta nem volt hazánk legnagyobb fesztiváljának, és ha ez nem lenne elég idén megújulást ígérnek a szervezők: új látványvilággal, átalakított vendéglátással, modern mosdókkal (csak vízöblítéses konténerblokkok lesznek, a toitoitól örökre elbúcsúzhatunk), pormentesítéssel készülnek. Az ételárakra is figyelnek, úgy határozták meg az ételárakat, hogy a fesztivál ételei nem lehet drágábbak a fővárosi kínálatnál, plusz minden vendéglátóhelyen kell kínálni egy budget foodot, ami max. 2500 forint lehet. Ugye nem is kérdés, hogy idén ki kell menni a Szigetre?!

Retró hangulat Zamárdiban: ZamJam

Fotó: Facebook

Július 28-án újraindul Zamárdiban a ZamJam fesztivál, 20 helyszínen közel 100 programmal: teraszokon, utcákon, tereken. A panorámás vízparti MOL-színpadon élő legendák lépnek fel több generáció legnagyobb slágereivel. A ZamJam fő helyszínén, a vízparti MOL-színpadon élő legendák követik egymást, kivétel nélkül olyan produkciókkal, amelyek dalain generációk nőttek fel. Az első napon, július 27-én a Budapest Bar vendége lesz Kiss Tibor is. Őket követi Bródy János, majd a Csík zenekar vendégeként Presser Gábor és Karácsony János érkezik. Másnap egy különleges program részesei lehetnek a ZamJam vendégei, hiszen egymás után lép színpadra a Hungária együttes két legendája, akik évtizedek óta saját útjukat járják. Előbb Szikora Róbert és az R-Go ad koncertet, majd Fenyő Miklós érkezik a MOL színpadára. Szombaton Demjén Ferenc fellépése után az Earth, Wind & Fire Experience következik, több évtized legnagyobb funkydalaival.

AMI MÉG ÉRDEKELHET