A WWF-et segítheted, ha menő termékeket rendelsz tőlük

A világ legnagyobb környezetvédő szervezete, a WWF webshopjában különleges holmikat találsz.

Fotó: Shutterstock

A WWF-et (World Wide Found for Nature, magyarul Természetvédelmi Világalap) éppen 60 éve alapították azzal a céllal, hogy a világ összefogva megállítsa a természet pusztulását és az állatok kihalását.

A WWF ma 96 országban tevékenykedik, köztük Magyarországon is, és összesen 4,7 millió tagja van. A szervezet fő céljai közé tartozik a biológiai sokféleség megőrzése, a környezetszennyezés csökkentése és a fenntartható fejlődés elősegítése, de rendszeresen lobbiznak az erdők és óceánok védelméért is. A szervezet tagjai dolgoznak terepen, korteskednek politikai területen és persze folyamatosan folytatnak világszerte kisebb kampányokat is. A fő témájuk a klímaváltozás lelassítása bármilyen módon: a káros, környezetszennyező anyagok mérséklése, az erdőirtások megállítása, természetes vizeink megóvása.

Sokan nem tudják, de Fülöp edinburgh-i herceg, II. Erzsébet brit királynő egykori férje 15 évig volt a WWF elnöke.

A Föld órája

Fotó: Shutterstock

A Kuala Lumpur-i Petronas Twin Tower „lekapcsolva" az Föld óráján

Sokan azt hiszik, a cuki pandalogós szervezet csak kihalófélben lévő állatok megmentésével foglalkozik, holott rengeteg kampány és projekt fűződik már a nevükhöz. Ilyen például a Föld órája kezdeményezés is, amely a WWF ausztrál szervezetétől indult 2007-ben: minden év márciusának utolsó szombatján megrendezik az eseményt, amelyhez bárki csatlakozhat. A program célja, hogy aznap mindenki spóroljon az árammal, mellyel arra hívják fel a figyelmet, hogy a komfortszintünk alig érezhető rovására (persze kis lépésekben) milyen sokat tehetünk a bolygónkért.

A kezdeményezés során arra kérik az embereket, hogy a háztartásukban és a vállalkozásukban kapcsolják le és ki a nem létfontosságú lámpákat és elektromos berendezéseket csupán egy órára. Ha ezt mindenki megtenné minden héten szombaton egy órára, rengeteg energiát lehetne spórolni, de ha már egy évben egyszer megtesszük, azzal is sokat teszünk Földünkért.

A WWF 12 000 projektet támogatott 1961 óta, és 1,5 millió km²-nyi nemzeti parkot mentett már meg.

Alapítása óta ötmillió ember támogatja a WWF-t, legyél te is köztük azzal, hogy környezettudatos termékeket vásárolsz tőlük!

Képviseld a jó ügyet!

A WWF webshopjában található termékek mind megújuló energiát használó üzemben készültek, a pamuttermékek mind organikus pamutból vannak. A WWF tudatosan azt a fiatal generációt célozza meg a termékeivel, amely elsőként kell, hogy szembenézzen a környezet súlyos és gyors pusztulásával, valamint a klímaváltozás kritikus felgyorsulásával. Ha a termékeiket vásárolod, nemcsak támogatod a szervezetet, de hirdeted is a tevékenységük fontosságát. A WWF webshopjában többek között a következő termékeket találod:








AMI MÉG ÉRDEKELHET