Ez a hotel Willy Wonka kedvence lenne

Édesszájúak figyelem! A The Chocolate Box Hotelben minden a csokoládéról szól.

Fotó: Getty Images

A brit Bournemouth egy csokoládé tematikájú hotellel csábítja a turistákat a városba. Az eredeti Willy Wonka és a csokoládégyár című film 50. születésnapja alkalmából az egyik szállásfoglalási oldalon most olyan hotelszobát bookolhatunk, amelynek a film, illetve a Roald Dahl könyv az alapja.

Willy Wonka kedvencei inspirálták a szálloda egyes elemeit és szolgáltatásait, így olyan különlegességekkel találkozhatunk a The Chocolate Box Hotelban, mint a csokis nyalogatható tapéta, a csokiszökőkút, a gyümölcsös, gumicukros csokoládé fondü. A fürdőszobában több finomság is található, a tégelyekben édességek vannak, az igazi kozmetikumok pedig csokoládé illatúak. A vendégek lila köntöst és papucsot kapnak, a kiegészítők a Wonka által viselt blézerre hasonlítanak, és (kérésre, felár ellenében) folyékony csokoládéval tölthetik meg a fürdőkádat. Azt már mondanunk sem kell, hogy a beléptető kártya egy Golden Ticket lesz.

Cukorsokk után

Fotó: The Chocolate Box Hotel

A LateRoom-on lehet a szállodába helyet foglalni, és az ígéretük szerint minden kényelmi szolgáltatást megkapunk, ami egy négycsillagos hotelhez méltó. Amikor a cukorsokk elmúlik, memóriahabos ágyakon, prémium ágyneműkön pihenhetjük ki magunkat. Minden szobát igény szerint újratöltenek édességgel, ha kifogyna, és a higiénia miatt sem kell aggódni, mert a nyalogatható csokitapétát minden vendég után kicserélik. A hotel és a LateRoom együttműködésével kínált szoba éjszakánként 200 font, a csokoládéval feltöltött fürdőkád 150 font.

Jó hely jó helyen

Fotó: Getty Images

Bournemouth egy halászfalu volt, amelyet 1835 körül kezdtek Brightonhoz hasonló tengerparti üdülővárossá fejlszteni, a pár száz lakosú faluból néhány éven belül fürdőváros lett. 1841-ben bekerült a város egy híres utazási könyv (Gyógyfürdők Angliában a címe) ajánlójába, és innentől kezdve nagyon népszerű lett. Hogy miért gyógyfürdő? A sós-párás tengeri levegőnek különleges gyógyhatása van. Például J. R. R. Tolkien 30 éven keresztül járt nyaralni a bournemouth-i Miramar Hotelbe, ahol mindig ugyanazt a szobát vette ki. Visszatérve a The Chocolate Box Hotelre, a csokiszálloda a tengerparttól csak 200 méterre van, a repülőtértől pedig 8 kilométerre, ideális családbarát hely és hotel egy rövid őszi, csokis vakációra.

AMI MÉG ÉRDEKELHET