Wednesday iskolája titokzatos, kísérteties, és valóban létezik

Wednesday Addams a Nevermore tanulója, te pedig Nevermore látogatója lehetsz.

Netflix

Tim Burton Addams Family spin off sorozata, a Wednesday a vártnál is sokkal nagyobb sikert aratott. A Wednesday-t alakító Jenna Ortega hamar a (fekete) szívekbe lopta magát. A sorozat rajongóiban pedig felemrült a kérdés, hogy a cselekménynek helyt adó Nevermore bentlakásos iskola a valóságban is létezik-e. Szerencsére nem csak egy stúdióban felépített díszletről van szó, a kastély tényleg létezik. Mutatjuk az összes forgatási helyszínt, ahol a sorozatot felvették!

A Netflix mérési adatai szerint, csak az első héten 340 millió órát töltöttek a netflixezők Wednesday-jel, tehát a sorozat nagyon sikeres, és már folynak a második évad előkészületei is. Na de hol forgatták ez a fanyar humorú, morbid történetet? Hol lehet ez a neoromán stílusban épült kastély, aminek láttán mindenkinek meghűl a vér az ereiben és azon gondolkodik, hol bukkan elő egy rém vagy egy mászkáló kézfej?

youtu.be

Wednesday Addams | Official Teaser | Netflix

A herceg palotája

Wednesday-t eltanácsolják egykori középiskolájából, mert nagyon csúnyán állt bosszút az öccse szekálóin, így Wednesday szülei úgy döntenek, egy szigorúbb bentlakásos iskolába küldik kamasz lányukat, oda, ahova egykor az édesanyja, Morticia Addams is járt. Ez az iskola Nevermore Academy, ami az igazi nevén Cantacuzino-kastély és Romániában található. A kastélyt Gheorghe Grigore Cantacuzino herceg kérésére építették a 19. század végén, a palota 1911-ben készült el teljesen.

A Bucsecs-hegység éke

Fotó: Shutterstock

A Netflixen futó Wednesday sorozat fő helyszínének helyet adó épület a csodás Bucsecs-hegységben található, pontosan Bușteniben. A palota egykori tulajdonosa, Gheorghe Grigore Cantacuzino politikus volt és ebben a csodálatos környezetben szerette volna tölteni minden idejét. A Bucsecs egyébként 2505 méter, és kelet-közép-európai túrázók azért szeretik a Bucsecs ormait és útvonalait, mert meglehetősen jól megközelíthető, remek errefelé az infrastruktúra, és az időjárástól függően válogathatunk az útvonalak között. Tehát ha kedvet kapsz, hogy felkeresd a Wednesday forgatási helyszíneit, akkor a látogatást összekötheted egy remek kirándulással is.

Az igazi Nevermore

Fotó: Shutterstock

Az eredetileg neoromán stílusban épült palotát a film készítői CGI technikával könnyen gótikus kastéllyá alakították, a forgatás alatt pedig nemcsak a kastély külső helyszíneit, hanem a palotát körbevevő hatalmas parkot, erdőt is kihasználták. A belső terek azonban nem hasonlítanak a Cantacuzino-kastélyéra, így benti jeleneteket egy másik helyszínen forgatták.

Túl sok arany

Fotó: Shutterstock

A Cantacuzino-kastély túl díszes lett volna Nevermore-nak

A Cantacuzino-kastély túl díszes lett volna Nevermore-nak, ezért komorabb belső tereket, helszíneket keresett stáb, így találtak rá a bukaresti Monteoru-házra, ami már sokkal jobban megfelelt a fekete komédia hangulatának. Az alábbi YouTube-videóban megnézheted az összes érdekes forgatási helyszínt.

Íme a filmbeli és valós, romániai helyszínek:

youtu.be

Wednesday - filmat în România


AMI MÉG ÉRDEKELHET