Új menetrendre kell készülnie a vonattal utazóknak

A MÁV augusztus legvégén megváltoztatta a vonatmenetrendet.

vonat magyarország balaton
Fotó: Shutterstock

Az újítások közé tartozik például egy Debrecen és Eger között kétóránként közlekedő InterRégió-járat, de változás lesz más népszerű vonalakon is: a MÁV 11 vonalon módosította a menetrendet, például a Balatonnál is már utószezoni ütemezés van.

Főleg a kora reggeli, esti és éjszakai időszakban változik néhány járat menetrendje a szobi, a ceglédi, a győri, a székesfehérvári, a pusztaszabolcsi és a szegedi vasútvonalakon, valamint lesznek módosítások a Kaposvár-Siófok, az Eger-Szilvásvárad, a Miskolc-Ózd és a Kiskunfélegyháza-Orosháza vonalon is.

Eger elérhetőbb lesz

Fotó: MÁV Start / Facebook

Augusztus utolsó hetétől indulnak kétóránként légkondicionált motorvonatokkal az InterRégió járatai Debrecen és Eger között napi 7 vonatpárral, a szerelványek 2,5 óra alatt teljesítik ezt a távot. Erre a vasútvonalra is váltható ország- és vármegyebérlet, ezeken a járatokon egyébként lehet kerékpárt is szállítani, tehát egy remek biciklitúrát tehetünk Debrecenből, ha Eger környékén szeretnénk túrázni. Az InterRégió-járatok elindulása miatt több vonat és volánbusz menetrendje is változik, erre is érdemes figyelni, mielőtt útnak indulunk belföldön!

AMI MÉG ÉRDEKELHET