Ezeket érdemes tudni a 2024-es vizes világbajnokság helyszíneiről

dohai vizes világbajnokságon
Magyarország - Új-Zéland mérkőzés a dohai vizes világbajnokságon - Fotó: MTI/Kovács Tamás

A február 2. és 18. között zajlik Katar fővárosában, Dohában a 21. vizes világbajnokság, ami szinte minden szakágban az utolsó lehetőségnek számít az olimpiai kvótaszerzésre. Doha az elmúlt években már több világversenyt is rendezett, köztük a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot is, a sporthelyszínei pedig külön látványosságnak számítanak. Mutatjuk a mostani esemény legfontosabb helyszíneit!


Aspire Dóm

Fotó: Nadine Rupp/Getty Images

A Roger Taillibert építész által tervezett Aspire Dóm a világ egyik legnagyobb multifunkciós dómja, ami 2005-ös nyitása óta számos sporteseménynek adott már otthont. Itt rendezték meg például 2010-ben az atlétikai világbajnokságot, de itt játszanak majd a 2027-es kosárlabda-világbajnokságot is. A 15 ezer fő befogadására képes dómban egyszerre 13 sportesemény tud zajlani.

A Hamad nemzetközi repülőteret 2023 egyik legszebbjének választották: Bárcsak tovább maradhatnánk: íme a világ 5 legszebb repülőtere 2023-ban!

Hamad Aquatic Centre

Az Aspire Dómhoz hasonlóan a Hamad Aquatic Centre is az Aspire Sportakadémia részét képezi, mely azért jött létre, hogy támogassa a katari atlétákat és oktatási lehetőséget biztosítson a helyi fiataloknak. A 4500 szurkoló befogadására képes ötszintes épület a vízisportok számára készült, és minden technológiával fel van szerelve, ami az élő közvetítésekhez szükséges.

Amennyiben valaki Katarból követnéd a fejleményeket: 5 étterem Dohában, ha belekóstolnál a Közel-Kelet ízeibe

Old Doha Port

Doha ikonikus piacát, a Souq Waqif-ot, valamint múzeumok és turistalátványosságok sokaságát köti össze az úszó-világbajnoksággal az Old Doha kikötő, aminek a sporteseményben is nagy szerepe van. A hivatalos oldal szerint átmenetileg ezer ülőhellyel szerelték fel a kikötőt, amit medencék kialakításával készítettek fel a világbajnokságra.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET