A legviccesebb navigációs hibák

Téged hányszor vitt már tóba, árokba vagy építkezési területre a GPS?

Fotó: Shutterstock

Aki soha nem keresett még meg egy kávézót sem úgy, hogy közben folyamatosan a telefonját bámulta, az vagy hazudik, vagy egy két lábon járó térkép Google tegekkel. Van, amikor a GPS használata elengedhetetlen és van, amikor jobb lenne volna, ha nem lenne…

A cél – akarom mondani a tó – a jobb oldalon található

Igazán figyelmetlennek kell ahhoz lenni, hogy valaki akkor is belehajtson egy tóba, ha nem kellene, csak azért, mert a GPS szerint át kell menni rajta. Pedig megtörtént. Mégpedig egy kanadai nővel, aki egyenesen a jeges tóba vezette az autóját. Mentségére legyen mondva, hogy kissé ködös idő volt, de azért őszintén reméljük, hogy tanult az esetből és legközelebb jobban odafigyel, amikor érzi, hogy víz van körülötte.

Az úton Zs-kategóriás akciófilmhez hasonló jelenet várható

Nem biztos, hogy a figyelmetlenség volt az egyetlen dolog, ami közrejátszott abban, hogy egy német férfi összesen három útépítést jelző korláton hajtott át az autópályán. Az elsőt még véletlennek hiszi az ember, de azért némi veszélyt lehet sejteni, amikor már a harmadik tábla akad fenn a szélvédőn. Ő nem sejtett semmit, és egészen addig ment, amíg egy homokbucka meg nem állította.

Hajtson egyenesen át a folyón és kezdjen raftingolni! 

Vannak emberek, akik akkor is szilárdan ragaszkodnak ahhoz, amit a GPS kijelzőjén látnak, ha az úti körülmények egyértelműen mást mutatnak. Egy angol nő pont ebbe a csoportba tartozik. Kellemesen autózott a célja felé, amikor egy kisebb folyón kellett volna átkelnie. A nagy esőzéseknek köszönhetően a kisebb folyó egy közepes folyóra duzzadt, ami felett átmenetileg nem lehetett átmenni. Ezt nem mellesleg több tábla is jelezte, amit észre kellett volna vennie. A hölgy nem tette, úgyhogy egyenesen a folyóba hajtott, ami a hátára kapta és jó időn keresztül sodorta magával.

Haladás a legrövidebb úton – az óceánon át

Három japán turista úgy gondolta egy szép napon, hogy ha már Ausztráliában vannak, vetnek egy pillantást a tengerre is. Be is írták a part nevét és bejelölték azt az opciót, hogy a lehető legrövidebb úton érjenek célba. A lehető legrövidebb út azonban az öblön keresztül vitt 9 mérföld hosszúságban, amit olyannyira komolyan vettek, hogy bele is hajtottak a vízbe, miközben úgy 3000 ember videózta őket a szemben haladó kompról. Ha 15 perc hírnévre akartak szert tenni, az biztosan sikerült.

AMI MÉG ÉRDEKELHET