5 virtuális túra a Versailles-i kastélyban

Ne búsulj a lemondott franciaországi utazás miatt, van egy jó programunk!

versailles kastely
Fotó: 123rf

Párizstól mindössze fél órára van a világ legszebb és legnagyobb barokk palotája, amely nemcsak esztétikuma miatt vonzó látványosság, hanem az európai történelem egyik legfontosabb színhelye. A palota és a park zárva van ugyan, de a kanapénk kényelméből megcsodálhatjuk a Napkirály rezidenciáját.

A ragyogó, gazdagon díszített palota az egyik legnépszerűbb turista látványosság Franciaországban. Könnyű megközelíteni, hiszen autóval vagy vonattal is eljuthatunk Versailles-ba, ha Párizsban szállunk meg. Tökéletes egynapos program, már ha éppen lehet utazni... A kastély és hatalmas kertje már harminc éve képezi a Világörökség részét, igaz, mindent azért nem tesznek láthatóvá belőle: a 17. századi Versailles-i palota 6300 négyzetméteren terül el és összesen 2300 szobával bír, így talán bocsánatos, hogy nem minden szeglete nyitott a közönség számára.

A palota 1682-től egészen a nagy francia forradalomig, 1789-ig a francia királyok lakhelye volt, itt élt XIV. Lajos, a Napkirály is. Az épület és a hozzá tartozó kert nemcsak az uralkodói fényűzés szimbóluma világszerte, hanem az abszolutizmus jelképe is. A Versailles-i palota helyén eredetileg egy vadászkastély állt, mely kisebb épület a mai napig a palota része. XIV. Lajos építtette, és bővíttette ki az épületet, hogy fényűző királyi rezidencia legyen belőle. Napjainkban a turisták bejárhatják a Tükörgalériát, a szalonokat, hálószobákat, a márványudvart, a kertet, a Trianon-kastélyokat, miközben a legtöbb helyiségben olyan értékes freskókat, szobrokat, bútorokat és egykor használt királyi eszközöket, ruhákat is megcsodálhatunk, amelyre nem nagyon van példa máshol a világon.

Program hétvégre

Fotó: 123rf

A Versailles-i kastély világhírű kertje

Számos virtuális kiállítás közül lehet választani. Neked melyik program tetszik legjobban?

Ha végigjártad a kastélyt a weben, akkor Párizsra a következő filmekkel hangolódhatsz!

AMI MÉG ÉRDEKELHET