Evelyn: „Minden speciality kávézót fel kell fedeznem!"

Verrasztó Evelyn úszóbajnok Dubaj és Balaton között.

Fotó: Instagram

A 31 éves európa-bajnok, olimpikon lételeme az utazás, a versenyekből kifolyólag rengeteg helyen járt már, de szabadidejében is szívesen fedezi fel a világot – ezeket az élményeket idéztük fel vele.

Egy világlátott nőnek biztosan nehéz kiválasztani egy kedvenc helyet. A kedvünkért megpróbálod?

Egyértelműen Dubaj, sokszor jártam ott versenyekből kifolyólag, és nyaralni is visszajárok. Többször megnéztem már a látványosságokat, de mindig tud újat mutatni az a város. A hatalmas épületek, a fények, a hangulat… minden olyan, mint egy mesében. A barátommal (Jansik Szilárd, a Ferencváros vízipólósa – a szerk.) is oda szerveztük az első közös nyaralásunkat, talán ezért is áll olyan közel a szívemhez. Persze az is sokat dob rajta, hogy télen tökéletes a klímája. Legutóbb is karácsony és szilveszter között voltunk, és elképesztő érzés, hogy az esti sétához sem kell beöltözni. Sőt az is érdekes, hogy a versenyek is mindig jobban mennek ott, ebből is látszik, mennyire inspirál.

Ott aztán egyik nagy szenvedélyednek, a vásárlásnak is lehet hódolni.

Ha nyaralok, próbálom visszafogni magam: pihenés vagy shoppingolás, mert a boltok bejárása túl sok időt vesz el, úgyhogy inkább az élményekre hajtok. Oké, bevallom, a napszemüvegeknek nem tudok ellenállni, mindig kell egy újabb darab. De mivel jobb a békesség, itt meg is állok.

Fotó: Instagram

Evelyn a Francia Riviérán

Mi az, amit egyetlen utazás alkalmával sem hagysz ki?

A városnézésen kívül a speciality kávézók felfedezése a kötelező köröm. Amióta kávézót üzemeltetünk a testvéremmel (Verrasztó Dáviddal a Kálvin téri Kaffeine Espresso Barban van részesedésük – a szerk.), muszáj elmennem ezekre a helyekre. Ez mondjuk nem csak kötelezettség, hanem szenvedély is. Ha épp versenyzem és kevés szabadidőm van, akkor is legalább egy nevezetességet meg kell néznem az adott városban, anélkül nem tudok haza menni. Szeretek csak úgy sétálgatni az utcákon, megnézni a régi épületeket, figyelni az embereket. Itthon is sokszor csavargunk a barátommal vagy a bátyámmal Budapest utcáin, kirakatokat nézegetünk, beszélgetünk – akár az igazi turisták. Ha kicsit rosszabb kedvem van, azonnal cipőt húzunk, és irány a belváros!

Fotó: Instagram

A fonyódi nyaralónk teraszán

Ha jól tudom, a második nagy szerelmed a Balaton. A déli vagy az északi rajongótábort erősíted?

Mi egyértelműen déli pártiak vagyunk, mivel Fonyódon van házunk, minden nyarat ott töltöttünk gyerekkorunkban. Szerintem nagyon igaz: ahol gyerekként élményeket szereztél, az lesz a te partod. Azért innen a kilátás is egy csoda, hiszen a Badacsony tárul elénk. Van, hogy egész nap csak napozunk, a vízben hűsölünk, és gyönyörködünk a badacsonyi látképben. Ha viszont különleges gasztroélményekre vágyunk, átmegyünk az északi partra, főleg, ha borozni támad kedvünk. Nem annyira szeretem a bort, de mindig megkóstolom, hátha felnövök végre hozzá. Laposa Zsófival – Laposa Birtok, Badacsonytomaj – jóban vagyunk, és gyakran ellátogatunk hozzá kóstolni, az ő borai üdébbek, könnyedebbek, hozzám is közelebb állnak. A barátom viszont kifejezetten szereti a borokat, ezért sok helyet felfedeztünk már a környéken. Legutóbb a Csendes Dűlő Szőlőbirtokon voltunk, elképesztően szép – mindenkinek látnia kell!

3 program, amit semmiképp ne hagyjunk ki, ha Dubajban járunk:

Burdzs Kalifa

Fotó: Unsplash


Kötelező felmenni a Burdzs Kalifa, a világ legmagasabb (828 méter magas) toronyépületének a tetejére.

Nikki Beach Dubaj

Fotó: Instagram


A Nikki Beach Dubaj egy klub a tengerparton, ahol tökéletesen ki tudok kapcsolódni. Ha Dubajban vagyok egy egész napot eltöltök itt, igazi chill hely.

Zájed sejk mecset

Fotó: Unsplashed


Dubajtól nagyjából egy órányira van Abu-Dzabiban a Zájed sejk mecset, az Egyesül Arab Emírségek leggyönyörűbb épülete, tehát érdemes ezért a látványért autóba ülni.

Pillants bele Evelyn világjáró fotóalbumába:

Fotó: Instagram

Madeira


Fotó: Instagram

Ciprus


Fotó: Instagram

Fonyód


Fotó: Instagram

Veszprémi vár


Fotó: Instagram

Csendes Dűlő Szőlőbírtok, Badacsony


Fotó: Instagram

Monte Carlo


Fotó: Instagram

Andalúzia, Spanyolország


Fotó: Instagram

Milánó


Fotó: Instagram

Miami, Florida


Fotó: Instagram

Dubaj


Fotó: Instagram

Dubaj


Fotó: Instagram

Dubaj


Fotó: Instagram

Dubaj


AMI MÉG ÉRDEKELHET